ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Guardian: Οι συλληφθέντες θα μείνουν βουλευτές, αν δεν καταδικαστούν

Guardian: Οι συλληφθέντες θα μείνουν βουλευτές, αν δεν καταδικαστούν

«Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον ηγέτη και άλλα ανώτερα μέλη του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή με την κατηγορία της ίδρυσης μιας εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες βουλευτές θα διατηρήσουν κοινοβουλευτικές έδρες τους, εκτός αν έχουν καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα» αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

«Η αστυνομία ανακοίνωσε τις συλλήψεις των 16 στελεχών της ΧΑ συμπεριλαμβανομένων και του αρχηγού του κόμματος Νικόλαου Μιχαλολιάκου, του εκπρόσωπος Ηλία Κασιδιάρη και άλλων βουλευτών» γράφει χαρακτηριστικά.

Η εφημερίδα αναφέρεται στο τραγικό περιστατικό στον Πειραιά αλλά και στο γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά από το 1974 που ηγέτης κόμματος και βουλευτές έχουν συλληφθεί.

«Οι αξιωματικοί της αστυνομίας είπαν ότι η επιχείρηση έγινε από την αντιτρομοκρατική ομάδα, το Σάββατο το πρωί, και ότι έχουν εκδοθεί 35 εντάλματα σύλληψης για μέλη της Χρυσής Αυγής».

Αναφορά κάνει και στο περιβόητο χαστούκι του Κασιδιάρη, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Το κόμμα εξέφρασε την οργή για τις συλλήψεις λέγοντας. «Καλούμε όλους να στηρίξουν την ηθική μας και μόνο αγώνα ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα! Όλοι έρχονται στα γραφεία μας»

«Με μήνυμά του κάλεσε τους υποστηρικτές να κατευθυνθούν προς το αρχηγείο της αστυνομίας "με ηρεμία και τάξη».

.