ΠΟΛΙΤΙΚΗ

El Pais: «Η Χρυσή Αυγή έστελνε τάγματα εφόδου»

El Pais: «Η Χρυσή Αυγή έστελνε τάγματα εφόδου»

Στο θέμα της Χρυσής Αυγής αναφέρεται η ισπανική εφημερίδα El Pais : «Κανείς δεν αμφιβάλει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να στείλει στο πυρ το εξώτερον τη Χρυσή Αυγή, μια από τις πιο βίαιες πολιτικές ομάδες στην Ευρώπη.

Το κόμμα με το ξενοφοβικό χαρακτήρα, το οποίο τρομοκρατεί τους μετανάστες, δεν έχει καμία θέση σε ένα δημοκρατικό σύστημα. Η κυβέρνηση στην Αθήνα ανέχθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα τη βία των ακροδεξιών. Η σύλληψη του αρχηγού του κόμματος ενέχει πάντως και κινδύνους. Στο δικαστήριο θα απαιτηθούν αδιάσειστα στοιχεία. Εκτός αυτού θα πρέπει να ξαναστηθούν κάλπες για μεμονωμένες περιφέρειες. Η χώρα της κρίσης όμως δεν φαίνεται πρόθυμη να προχωρήσει σε τέτοιου είδους εκλογές».

«Η Χρυσή Αυγή έστελνε τάγματα εφόδου» είναι ο τίτλος που επιγράφει το δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό κανάλι N-TV στην ηλεκτρονική του σελίδα. «Οι έλληνες νεοναζί της Χρυσής Αυγής έστελναν συχνά τάγματα εφόδου που έπρεπε να χτυπάνε όποιον Πακιστανό έβρισκαν μπροστά τους. Η δικαιοσύνη θέλει τώρα να σταματήσει τη χρηματοδότηση του κόμματος και να φυλακίσει τους υπεύθυνους».