ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ριζικές αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία

Ριζικές αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία

Τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη θα δει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ στη συνέχεια θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Άντερς Ράσμουσεν.

Στη συνέχεια πάντως αναμένεται να κατηφορίσει στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού, όπου θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος με αντικείμενα την πολιτική επικαιρότητα αλλά και τις ριζικές αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό.

Έπειτα από έναν ευρύ προσυνεδριακό διάλογο, μια διαδικτυακή διαβούλευση και αλλεπάλληλες επαφές του Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου με στελέχη από όλη την Ελλάδα, αναμένεται να κατατεθεί αύριο το νέο μοντέλο οργάνωσης του κόμματος.

Η πρόταση θα συζητηθεί νωρίτερα στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, η οποία αναμένεται να εισηγηθεί την ψήφιση της στα 670 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.

Από πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τη λεωφόρο Συγγρού, στη ΝΔ θέλουν να ξεμπερδέψουν με τους κατά τόπους "παράγοντες", καταργώντας όλες τις ex officio θέσεις και ανοίγοντας το παιχνίδι σε καταξιωμένους ανθρώπους από τις τοπικές κοινωνίες και την αγορά.

Όπως λένε μάλιστα, στόχος είναι να παράγεται εξειδικευμένη πολιτική και γι' αυτό το λόγο προετοιμάζουν θεματικούς τομείς, όπου κάθε επιστημονική ή επαγγελματική ομάδα θα έχει τους εκπροσώπους της. "Οι γιατροί θα μιλάνε για την Υγεία, οι Δικηγόροι για τη Δικαιοσύνη και πάει λέγοντας", έλεγε χθες κορυφαίο στέλεχος, τονίζοντας πως οι εποχές που "όλοι ήξεραν τα πάντα αλλά δε γίνονταν τίποτα", τελείωσαν.