ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέπεια από τους εταίρους ζητά ο Χ. Σταϊκούρας

Συνέπεια από τους εταίρους ζητά ο Χ. Σταϊκούρας

Μήνυμα προς τους εταίρους της χώρας να συμβάλλουν έμπρακτα στην ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup του 2012, στέλνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


«Λύσεις και τεχνικές υπάρχουν», αναφέρει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ενώ επισημαίνει πως οι προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα δεν επαρκούν.
«Σε κάθε περίπτωση, το υπαρκτό και μείζον θέμα του δημόσιου χρέους οφείλουμε, όλοι οι εμπλεκόμενοι, να το προσεγγίσουμε με νηφαλιότητα και ρεαλισμό, αποφεύγοντας θολές εκτιμήσεις, δραματοποιήσεις και, βεβαίως, την επικοινωνιακή διαχείριση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.


Σε ερώτηση για το ύψος του δημοσιονομικό κενού για το 2014, εκτιμά πως είναι πρώιμο να αναφερθεί κανείς με ακρίβεια σε αυτό, ενώ τονίζει πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας για την επόμενη περίοδο είναι γνωστές.


Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι η εκτέλεση του Προϋπολογισμού φέτος, με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, και η εξέλιξη της εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής κατά το 2014 και τα επόμενα έτη, με τα ήδη συμφωνηθέντα μέτρα, αλλά και την ενδυνάμωση της έμφασης σε διαρθρωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις και ευρύτερες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, θα καλύψει την ενδεχόμενη δημοσιονομική απόκλιση, σύμφωνα με το υφιστάμενο σενάριο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.


«Αν απαιτηθεί, θα γίνουν στοχευμένες διορθωτικές παρεμβάσεις χωρίς, όμως, οριζόντιες προσεγγίσεις και ισοπεδωτικές τακτικές», ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.