ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα μέτωπα

Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα μέτωπα

Πολιτική και επικοινωνιακή μάχη από την Κουμουνδούρου

Επικοινωνιακή και πολιτική αντεπίθεση σχεδιάζει η Κουμουνδούρου και μάλιστα τριών μετώπων.

Η… τριμέτωπη επίθεση αφορά τις εξελίξεις στην οικονομία, την υπόθεση των υποβρυχίων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και την υποψηφιότητα Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, γεγονός που σχολίασε αιχμηρά η Συγγρού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει τις πιέσεις έναντι της κυβέρνησης ζητώντας από τη ΝΔ να λάβει σαφή θέση έναντι της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια.

Όπως τονίζουν πηγές της Κουμουνδούρου, ενδεχόμενη «κάλυψη» στον Ευάγγελο Βενιζέλο θα είναι για λόγους «πολιτικών και κυβερνητικών ισορροπιών».

Σε άτυπη ενημέρωσή της η Κουμουνδούρου παρουσιάζει δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη από τον Απρίλιο του 2012, όταν εκτελούσε χρέη εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας. Τότε ο κ. Μιχελάκης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, έβαζε στο κάδρο τον νυν αντιπρόεδρο της δικομματικής κυβέρνησης, κ. Βενιζέλο για τη σύμβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά του 2010.

Σχολιάζοντας την στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, στην Κουμουνδούρου μιλούν για «δήθεν διαπραγμάτευση», που στην πραγματικότητα μεταφράζεται σε «υποταγή» στους δανειστές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις. «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση στο βαθμό που δεν αμφισβητείται ο πυρήνας της μνημονιακής πολιτικής, δηλαδή η λιτότητα και η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων», λένε, κάνοντας λόγο για μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, απολύσεις εργαζομένων, διάλυση του δημοσίου τομέα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για διάλυση της υγείας και της παιδείας και εξοντωτικούς φόρους. «Η πραγματική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική συνίσταται στην ανατροπή των μνημονίων, στο πλαίσιο μιας πραγματικής διαπραγμάτευσης που θα έχει ως βασικό της άξονα την ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος και τη στήριξη της ανάπτυξης», λένε, σημειώνοντας πως ο χρόνος της κυβέρνησης έχει τελειώσει και η αντίστροφη μέτρηση για την ανατροπή έχει ξεκινήσει.

Εσχάτως, όμως, ξέσπασε και νέα κόντρα, αυτή την φορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Αφορμή στάθηκε η αντίδραση κορυφαίων στελεχών της Συγγρού στην υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την θέση του προέδρου της Κομισιόν στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι», είπε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άννα Ασημακοπούλου αναφερόμενη στην υποψηφιότητα Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως «κόμματα του περιθωρίου, μαρξιστικά, τροτσκιστικά και φανατικά ταγμένα εναντίον του ευρώ και της Ευρωζώνης, βλέπουν σαν γνήσιο εκφραστή τους τον κ. Αλέξη Τσίπρα».

«Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στα σχόλια που έχουν γίνει από πλευράς Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν περιμέναμε από τη Ν.Δ. και τον κ. Σαμαρά να αντιληφθούν τη σημασία και το συμβολισμό της επικείμενης υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό πως «αποτελούν τους νεκροθάφτες των συμφερόντων του ελληνικού λαού στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι» σε μια περίοδο που η Ε.Ε. αποδομείται από την πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας.

«Να χαίρονται την κα Μέρκελ και τους συμμάχους τους», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Η στρατηγική του Αλ. Τσίπρα για την ανατροπή

ΣΥΡΙΖΑ:Γιάτι τέτοιος πανικός στη ΝΔ με την υποψηφιότητα Τσίπρα;

ΝΔ: Να αφήσει τις υπεκφυγές ο κ. Τσίπρας-Ποιοι είναι οι σύμμαχοί του;

Aπάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ για την υποψηφιότητα Τσίπρα στην Κομισιόν

Ασημακοπούλου για Τσίπρα: Δείξε μου τους φίλους να σου πω ποιος είσαι