ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο υπ. Ανάπτυξης οι προτάσεις για τα επαγγελματικά μισθώματα

Στο υπ. Ανάπτυξης οι προτάσεις για τα επαγγελματικά μισθώματα

Παραδόθηκαν από την ειδική επιτροπή που είχε συσταθεί οι προτάσεις για την αναμόρφωση και επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου των εμπορικών μισθώσεων.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «η επιτροπή μελέτησε τις προτάσεις των μελών οι οποίες διαβιβάστηκαν από την υπηρεσία που έχει συγκεντρώσει τα ισχύοντα για τις εμπορικές μισθώσεις στα άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλα τα ανωτέρω στοιχεία λήφθηκαν υπόψη και αναμένεται η τελική απόφαση από την πολιτική ηγεσία».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, την οποία είχε καταθέσει μετά τα δημοσιεύματα περί επιμονής της τρόικας για τη βίαιη απελευθέρωση μισθώσεων στην αγορά. Ο κ. Κακλαμάνης επικαλείτο δημοσιεύματα με τα οποία «οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες φέρονται να είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων στην Ελλάδα καθώς το συντριπτικό ποσοστό αυτών, ειδικά των νεόδμητων, είναι υποθηκευμένο ή ήδη έχει έρθει στην κατοχή τραπεζών».