ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για το «προγαμιαίο σύμφωνο»!

Χαμός σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για το «προγαμιαίο σύμφωνο»!

H «επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία» μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και στα δυο κόμματα

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Newsbomb περί «προγαμιαίου συμφώνου» μεταξύ του Αντ. Σαμαρά και του Β. Βενιζέλου, όταν σχολιάσαμε την επικαιροποιημένη προγραμματική μεταξύ τους συμφωνία, επισημαίνοντας ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα κείμενο το οποίο άνετα θα μπορεί να είναι πρόπλασμα μιας μεταξύ τους εκλογικής συνεργασίας στις επόμενες εκλογές!

Διότι αυτό τον χαρακτηρισμό, του «προγαμιαίου συμφώνου» τον έχουν υιοθετήσει πλείστοι όσοι βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., οι οποίοι μάλιστα αντιδρούν με σφοδρότητα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο ωστόσο αφήνουν ορθάνοιχτο οι αρχηγοί των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων.

Είναι ενδεικτικό, ότι η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε επεισοδιακά, επικράτησε μεγάλη ένταση και σε κάποια στιγμή παρολίγο να υπάρξουν και χειροδικίες ακριβώς επειδή αρκετοί βουλευτές –παρά την εισήγηση Βενιζέλου ο οποίος εμφάνισε περίπου σαν... νίκη του την προγραμματική συμφωνία- αντέδρασαν εντονότατα και μάλιστα με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, σαν αυτούς που χρησιμοποιεί και ο Τσίπρας, μιλώντας για παράδειγμα για ένα ΠΑΣΟΚ «που έχει γίνει συνιστώσα της Ν.Δ.», για «δεξιά στροφή», για «προγαμιαίο σύμφωνο», για το ότι «καταντήσαμε ουρά του Σαμαρά», ενώ παράλληλα επιτέθηκαν και στον προνομιακό σύμμαχο του Β. Βενιζέλου, τον Αντ. Σαμαρά!

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τους Κ. Σκανδαλίδη, Θ, Τζάκρη, Μ. Κασσή, Θ. Μωραΐτη, Γ. Κούτσουρο, Δημ. Κρεμαστινό.

Μάλιστα οι τοποθετήσεις τους ήταν άκρως επιθετικές κατά Βενιζέλου, τόσο ώστε τους απάντησε με μεγάλη επίσης σφοδρότητα ο εκ των στενών συνεργατών του Βενιζέλου και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ένταση και να κινδυνέψει η συνεδρίαση να διακοπεί επεισοδιακά!

Όλα αυτά ήταν η αρχή.

Γνωρίζουμε, ότι θα υπάρξει συνέχεια, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά!

Αλλά και στο γαλάζιο στρατόπεδο δεν είναι καλύτερη η κατάσταση.

Μπορεί εκεί –προς το παρόν- οι αντιδράσεις να μην έχουν λάβει δημόσια την έκταση της «επανάστασης» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο είναι επίσης έντονες.

Και επισημαίνουμε, όπως και χτες σημειώσαμε, ότι προέρχονται τόσο από καραμανλικούς όσο και από προσκείμενους στον πρωθυπουργό.

Μάλλον αυτό το «προγαμιαίο σύμφωνο» άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και στα δυο κόμματα που... αρραβωνιάστηκαν με το κείμενο αυτό!

Διαβάστε επίσης:

Πάμε για ΠασοκοΝουΔού;

Βενιζέλος: Η Προγραμματική Συμφωνία οδηγεί τη χώρα εκτός μνημονίου

Σαμαράς και Βενιζέλος το πάνε για «πολιτικό» γάμο!