ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόμσεν σε Στουρνάρα:Τα μέτρα ...απλά θα τα πάρετε! (vid)

Τόμσεν σε Στουρνάρα:Τα μέτρα ...απλά θα τα πάρετε! (vid)

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγήθηκε η πρώτη κιόλας συνάντηση του Πολ Τόμσεν με τον Γιάννη Στουρνάρα, οποίος σύμφωνα με εφημερίδα και αφού πρώτα είχε «εισπράξει» κάτι νομίσματα από έναν πολίτη, υπερέβη κατά πολύ τη θέση του και με δεικτικό ύφος απευθύνθηκε προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, λέγοντας: «Μην λέτε εκεί έξω ότι δεν θα πάρετε μέτρα, γιατί απλά θα τα πάρετε».

Παρά τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς να πείσει για την για πρώτη φορά καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας οι «εταίροι» επιμένουν σε δημοσιονομικό κενό 2,9 δις ευρώ, εκτίμηση την οποία στελέχη του υπουργείου χαρακτηρίζουν «ανεδαφική, ιδεοληπτική που χρήζει πολιτικής αντιμετώπισης». Ενώ ορισμένοι ζητούσαν την άμεση αποπομπή του Τόμσεν. Μάλιστα, γύρω από το όλο θέμα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, δεν απέκλεισε την λήψη μέτρων, ωστόσο λίγο αργότερα το ΔΝΤ και όπως όλα δείχνουν με παρέμβαση της ίδιας της Κριστίν Λαγκάρντ, ουσιαστικά «άδειασαν» τον Πολ Τόμσεν.

Το ζήτημα που ανέκυψε, σχολίασε έντονα και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος είπε: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Αν αληθεύει και δεν διαψευστεί πάραυτα και κατηγορηματικά από τον ίδιο, η δήλωση του κ. Τόμσεν σε στελέχη της ελληνικής διοίκησης «μη λέτε εκεί έξω ότι δεν θα πάρετε μέτρα, γιατί απλά θα τα πάρετε» που λοιδορεί τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και υποκαθιστά ην κυβέρνηση απορώ γιατί βρίσκεται ακόμη στη χώρα. Θα έπρεπε να είναι ανεπιθύμητος».

Διαβάστε επίσης:

Το ΔΝΤ δεν αποκλείει τη λήψη νέων μέτρων