ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Δεν μίλησα για «λουκέτο» στα ΕΑΣ (vid)

Γεννηματά: Δεν μίλησα για «λουκέτο» στα ΕΑΣ (vid)

Να καθησυχάσει τις ανησυχίες των βουλευτών όλων των κομμάτων για την τύχη των ΕΑΣ επιχείρησε από το βήμα του Κοινοβουλίου η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φώφη Γεννηματά.

«Προσωπικά δεν έχω μιλήσει για κλείσιμο και για λουκέτο -έστω εν λειτουργία- των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων», επεσήμανε η κ. Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της ΕΑΣ Α.Ε.».

Η αναπληρώτρια υπουργός επεσήμανε πως «παλεύει για να λειτουργούν», ενώ σημείωσε πως έχει δώσει εντολή για κινητικότητα και εξωστρέφεια. «Έχουν υπογραφεί συμβάσεις με μεγάλες εταιρείες που δεν μπορώ να αποκαλύψω», πρόσθεσε.

«Έχει υπογραφεί σύμβαση με το Μαρόκο, ενώ με την ATK έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες αλλά δεν υπογράφηκε ακόμα η σύμβαση λόγω των πρόσφατων προβλημάτων στο αμερικανικό δημόσιο», ανέφερε και ζήτησε όλοι να στηρίξουν την κυβερνητική προσπάθεια προκειμένου «να μην μπει λουκέτο στα ΕΑΣ».

Η ΠΝΠ δίνει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στα ΕΑΣ για να πληρωθούν οφειλόμενα και να πληρώσουν μισθούς στους εργαζομένους τους.