ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Καμμένος στη Βουλή για τα ΕΑΣ (vid)

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Καμμένος στη Βουλή για τα ΕΑΣ (vid)

Για πολιτική «λουκέτου» από την τρόικα στο θέμα των ΕΑΣ έκανε λόγο στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εξαπολύοντας παράλληλα δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση.

«ΕΛΒΟ και ΕΑΣ έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου», είπε, αναφερόμενος μεταξύ άλλων σε εργοστάσιο που στήθηκε κάποτε στην Αρμενία για έναν καθηγητή που δεν εμφανίστηκε ποτέ. «Η κομπίνα της κομπίνας», είπε, αναφερόμενος και σε όπλα που κατευθύνθηκαν στο Ιράκ.

«Σήμερα τα ελληνικά αμυντικά συστήματα είναι επιχείρηση που μπορεί με τις παραγγελίες που έχει πάρει, αύριο το πρωί να λειτουργήσει», είπε, σημειώνοντας ότι εκεί συζητούν για να διασφαλιστεί η φορολογική ενημερότητα.

«Θα ακολουθήσουμε τη λογική της τρόικας που θέλει να κλείσουν και να δώσουμε εκτάσεις σε ιδιώτες και να περάσουν τα συστήματα στην Ραϊμένταλ;», αναρωτήθηκε, αναφερόμενος εκ νέου στην καταγγελία που είχε κάνει προ ημερών περί συμμετοχής του σκοπιανού στρατού, με το όνομα «Μακεδονία» στον στρατό της Ευρώπης, κάτι που όπως είπε, επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας του Βελγίου. «Από πού και ως πού να επιβάλουν τα Σκόπια την τάξη στην ΕΕ μέσω ευρωπαϊκού στρατού;», αναρωτήθηκε.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες παραγγελίες των ΕΑΣ, ύψους -μίας εξ αυτών- 220 εκατομμυρίων δολαρίων, κάνοντας λόγο για «απιστία εις βάρος του δημοσίου» και «πολιτική απόφαση να παραδοθούν τα ΕΑΣ στην Ραϊμένταλ, επειδή το θέλει η κ. Μέρκελ».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρθηκε, επίσης, σε επίσκεψή του στο Αίγιο και ενημέρωση για το πρόγραμμα «Άρτεμις» που επιβεβαιώνει η ίδια η κυβέρνηση της Ινδίας, όπως είπε, εκτιμώντας ότι θα έδινε δουλειά για δέκα χρόνια. Αναφέρθηκε, ακόμα, για άλλη μία εταιρεία από τις Ινδίες που επισκέφθηκε προ ημερών την Μάνδρα για θέματα πυραύλων κ.ο.κ., αναρωτώμενος ποιος αποφασίζει να αρνηθεί να δουλέψει η αμυντική βιομηχανία, να δουλέψουν οι εργαζόμενοι και τελικά να έχουμε αμυντική βιομηχανία.

«Την ίδια στιγμή που προχωράμε ουσιαστικά στο κλείσιμο εταιρίας, έχουμε ανάγκες του στρατού, που δεν θα καλύπτονται», είπε, προειδοποιώντας πως αν δεν πάρει η ελληνική αμυντική βιομηχανία παραγγελία για τυφέκια, θα την πάρουν άλλες βιομηχανίες.

Ο κ. Καμμένος μίλησε για «φίλους της κυβέρνησης» που χτυπούν διαγωνισμούς για την καταστροφή βλημάτων. «Αν σας το επιβάλει η τρόικα, να το πείτε ξεκάθαρα. Και αν υπακούει η κυβέρνηση, πρέπει να ζητήσει την στήριξη της Βουλής», είπε, «και θα σας τη δώσουμε».

Ρωτώντας τι συμβαίνει με το πλεονέκτημα που πρέπει να έχει η Ελλάδα απέναντι σε μία χώρα που απειλεί την χώρα μας, την Τουρκία, αναφέρθηκε σε όσα είπε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας περί συγκέντρωσης στρατευμάτων σε Έβρο και τουρκικά παράλια που απειλούν με επέμβαση, αλλά και στον εξαναγκασμό του λίγο αργότερα να διαψεύσει τον εαυτό του, όπως είπε, την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν προκαλεί λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει την Κύπρο. «Τι συμβαίνει με τα ελληνοτουρκικά; Πώς προχωράτε με κλείσιμο ΕΑΣ;», είπε, θυμίζοντας ότι όταν πήγε ο πρωθυπουργός για επενδύσεις, κατέληξε με τον Ερντογάν να πίνουν καφέ οι δυο τους…

«Προχωράμε σε εφαρμογή κλεισίματος εν λειτουργία», είπε ενώ εκκρεμούν παραγγελίες Ρώσων και ο πρέσβης του Ιράκ ετοιμαζόταν να δώσει μεγάλη παραγγελία. Μίλησε για «αποδυνάμωση του εθνικού κορμού».

«Κάποιοι την απαξίωσαν, δεν άφησαν να λειτουργήσει το “Αρτεμις”, ένα τεράστιο όπλο στα χέρια Ελλάδος, κάποιοι άλλοι απαξίωσαν την ΕΑΒ. Τώρα όμως αυτά φαίνονται πταίσματα μπροστά στο έγκλημα να κλείσει η αμυντική βιομηχανία», είπε προαναγγέλλοντας πως το κόμμα του θα προχωρήσει ακόμα και σε διερεύνηση ποινικών ευθυνών. «Αν αποφασίσετε εθνική γραμμή, θα είμαστε δίπλα σας. Αν αποφασίσετε να πείτε “όχι” στην τρόικα, να ξαναλειτουργήσουν ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, εμείς θα είμαστε δίπλα σας, αλλά δώρο στην Ραιμένταλ δεν τα κάνουμε», είπε, κάνοντας λόγο για κάποιους που πάνε να λειτουργήσουν με μοντέλο Σκαραμαγκά.