ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Απλή αναλογική στις επόμενες εκλογές

Κουβέλης: Απλή αναλογική στις επόμενες εκλογές

Πρόταση στη Βουλή για τη θέσπιση της απλής αναλογικής και της αφαίρεσης του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, αναμένεται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ, δήλωσε από την Καβάλα ο Φώτης Κουβέλης.


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «το μπόνους των 50 εδρών δίνονταν σ' ένα κόμμα με υψηλά ποσοστά για την ανάγκη ύπαρξης πολιτικής σταθερότητας. Πώς να μιλήσουμε για πολιτική σταθερότητα, όταν το πρώτο κόμμα έχει 19%», ενώ επεσήμανε ακόμα ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το κόμμα του θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μια ακόμη πρόταση για να μπει τέλος στη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί το 2ο τακτικό συνέδριο της παράταξης.

Αναφερόμενος στο θέμα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «η ΔΗΜΑΡ για τις πολιτικές της επιλογές, τις πολιτικές της αποφάσεις έχει ένα κριτήριο: την άσκηση της πολιτικής για το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας. Μιας πολιτικής που είναι δυνατόν να οδηγήσει στη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία σήμερα βρίσκεται η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία».

Επιπλεόν, μίλησε για τη ρευστότητα που πρέπει να δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καλώντας το τραπεζικό σύστημα ν' ανοίξει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης, μιας και 550.000 επαγγελματίες έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν να έχουν δικαίωμα στην ασφάλιση.

Τέλος, σε ότι αφορά στον φόρο ακινήτων, η ΔΗΜΑΡ, δια στόματος του προέδρου της, έχει ως θέση τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και όχι τη θέσπιση ενός ενιαίου φόρου ακινήτων, που πλήττει τη μικρή ιδιοκτησία.

Διαβάστε επίσης:

Περιοδεία Κουβέλη σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Αμηχανία στο Μαξίμου μετά την πρόταση Ντόρας για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ

Αναζητά εφεδρείες από ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. και ανεξάρτητους η κυβέρνηση