ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα στο φως: Ο Παπανδρέου εξηγεί γιατί κάνει «σφυγμομέτρηση» στο ΠΑΣΟΚ

Όλα στο φως: Ο Παπανδρέου εξηγεί γιατί κάνει «σφυγμομέτρηση» στο ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εξεδόθη για την «σφυγμομέτρηση» του Γιώργου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.


Κάποιοι συνάδελφοί του, όταν έγινε γνωστή αυτή του η κίνηση, την συνέδεσαν με τα σενάρια περί ίδρυσης νέου κόμματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού, "με τη συμπλήρωση – στις 4 Οκτωβρίου – τεσσάρων ετών από τις εκλογές του 2009 και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πολύτιμο κεφάλαιο τις εμπειρίες της πιο δύσκολης περιόδου των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα, αλλά και με την απόσταση των δύο χρόνων από την αποχώρηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και τη συγκρότηση της πρώτης κυβέρνησης συνεργασίας, υπάρχει πλέον η δυνατότητα μιας ψύχραιμης καταγραφής γεγονότων, εμπειριών και συμπερασμάτων εκ μέρους όλων όσων συνέβαλαν – ο καθένας με τον δικό του τρόπο – στη μεγάλη προσπάθεια για την αποφυγή μιας εθνικής καταστροφής και την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και την αλλαγή της χώρας, μέσα σε ένα περιβάλλον από κάθε άποψη ασφυκτικό".

"Μια καταγραφή που θα προσφέρει αργότερα πολύτιμο υλικό σε κάθε ερευνητή και σε κάθε πολίτη ή πολιτικό που επιθυμεί να μελετήσει και να κατανοήσει τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε και ενδεχομένως, θελήσει να συμβάλλει με νέες ιδέες και προτάσεις, για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό" συνεχίζει η ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου και καταλήγει:

"Αυτήν την προσπάθεια – μακράν των όποιων ευφάνταστων εκδοχών και σεναρίων – επιχειρεί να προωθήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας από Υπουργούς των κυβερνήσεών του, στελέχη και συνεργάτες του, μια αυθεντική καταγραφή γεγονότων και προσωπικών εμπειριών".