ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Βγαίνουμε από τη βαθιά κρίση (vid)

Σαμαράς: Βγαίνουμε από τη βαθιά κρίση (vid)

«Να γίνει πραγματικότητα η Ευρώπη της αλληλεγγύης», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Αρχίζουμε να βγαίνουμε από τη βαθιά κρίση και έτσι είμαστε απολύτως έτοιμοι για την ελληνική προεδρία της Ε.Ε., δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

«Διαψεύσαμε τους χειρότερους φόβους που υπήρχαν και για την Ελλάδα και για τις αντοχές της Ευρώπης» είπε ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, τονίζοντας πως πρόκειται για ελπιδοφόρο μήνυμα.

«Η χώρα μας πιάνει τους στόχους», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως αυτό θα αποδειχθεί και από τα στοιχεία της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο κ. Σουλτς είπε πως όταν η Eurostat υποβάλει τα αριθμητικά στοιχεία για το πλεόνασμα, «θα αρκεστούμε στις υποσχέσεις μας».

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη ελληνική Προεδρία τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι καλά προετοιμασμένη.

Ο κ. Σουλτς χαρακτήρισε την επικείμενη ελληνική προεδρία ευκαιρία να αποδείξει η Ευρώπη ότι δεν υπάρχουν κράτη διαφορετικών κατηγοριών και ότι όλες οι χώρες – μέλη έχουν τα ίδια δικαιώματα. Η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της Ε.Ε. τόνισε χαρακτηριστικά.