ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλίμα έντασης η συζήτηση στη Βουλή για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Σε κλίμα έντασης η συζήτηση στη Βουλή για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Με ένταση ανάμεσα σε κυβερνητικούς βουλευτές και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χωρίς καμία διαβούλευση έφερε το νομοσχέδιο και ζήτησε έστω και τώρα να τη κάνει με τη συμμετοχή αρμόδιων φορέων. Παράλληλα, διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν προηγήθηκε η συζήτηση της πρότασης νόμου του κόμματός της για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ έκανε λόγο για «οχλαγωγία νεοδημοκρατών ρατσιστών».

newego LARGE t 1101 54165566

«Με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο εσείς αντιπροσωπεύετε αυτό που προσπαθεί να αντικρούσει το νομοσχέδιο, μαθήματα δημοκρατίας όχι από εσάς», της αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος.

«Ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας. Αυτή επέβαλε να μην συζητηθούν οι προτάσεις νόμου», απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Βιρδιβάκης. Σε σύντομη παρέμβασή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η καταπολέμηση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας και η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την απόφαση πλαίσιο του 2008 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έντονες διαφωνίες είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και επί της διαδικασίας τόσο σε ότι αφορά τον αριθμό των φορέων που θα κληθούν όσο και στο χρόνο ακρόασής τους. Τελικά προτάθηκαν επτά φορείς από την πλειοψηφία και πέντε από την μειοψηφία οι οποίοι θα κληθούν αύριο στην Επιτροπή στις 6:30 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

Σύναψη συμφώνου συμβίωσης ομοφύλων, θα μελετήσει το υπ. Δικαιοσύνης

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΑΣΟΚ με τον Χαράλαμπο Αθανασίου

Διευκρινίσ​εις Χ. Αθανασίου για το αντιρατσισ​τικό νομοσχέδιο

Το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το αντιρατσιστικό-Ζητά ρύθμιση για ομοφυλόφιλους

Ροή Ειδήσεων