ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΑΣΟΚ με τον Χαράλαμπο Αθανασίου

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΑΣΟΚ με τον Χαράλαμπο Αθανασίου

Την Δευτέρα συναντήθηκε εκ νέου αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, όπου και τέθηκαν σημεία διαφοροποίησης του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά το κατατεθέν αντιραστιστικό νομοσχέδιο.

Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούνταν από τον βουλευτή Κ. Τριαντάφυλλο, τον Γ. Ιωαννίδη, ΓΓ του ΥΠΕΣ, τον Χρ. Πρωτόπαπα, μέλος του τομέα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, και την Αφ. Αλ Σάλεχ, μέλος του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά τη συζήτηση, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ έθεσε τα εξής θέματα:

1) Την ποινική προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλλου προσώπων ή ομάδων προσώπων από την εις βάρος τους υποκίνηση βίας ή μίσους.

2) Την πρόβλεψη αυξημένου πλαισίου ποινής και την επιβολή παρεπόμενης ποινής αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για όλα τα αδικήματα, όταν τελούνται με ρατσιστικό κίνητρο.

3) Τη θέσπιση γνωμοδοτικής αρμοδιότητας της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την επιβολή κυρώσεων σε νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων.

4) Την απαλλαγή των παθόντων από την καταβολή παραβόλων μήνυσης και πολιτικής αγωγής, όχι μόνο για τα αδικήματα του συγκεκριμένου νόμου αλλά και για όλα όσα τελούνται με ρατσιστικό κίνητρο

5) Βελτιώσεις επιμέρους διατυπώσεων για τη φθορά πραγμάτων και την τέλεση πράξεων μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, τέθηκε και συμφωνήθηκε η κατάθεση τροπολογίας για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, ώστε να εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία με την ΕΣΔΑ, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Διαβάστε επίσης:

Διευκρινίσ​εις Χ. Αθανασίου για το αντιρατσισ​τικό νομοσχέδιο

Το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το αντιρατσιστικό-Ζητά ρύθμιση για ομοφυλόφιλους

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΑΣΟΚ με τον Χαράλαμπο Αθανασίου