ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραυματιοφορείς και φύλακες σε μουσεία τελικά οι σχολικοί φύλακες

Τραυματιοφορείς και φύλακες σε μουσεία τελικά οι σχολικοί φύλακες

Προς επίλυση φαίνεται να οδεύει το πρόβλημα των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι είχαν το μεσημέρι συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε πρόταση στους σχολικούς φύλακες, σύμφωνα με την οποία προτείνεται να απορροφηθούν 300 ως τραυματιοφορείς, ενώ όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες μπορεί να απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Σε ό,τι αφορά το πάγιο αίτημα των σχολικών φυλάκων για αναδρομική ασφάλιση των ετών 2001-2006, οπότε εργάζονταν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και ως εκ τούτου δεν ήταν ασφαλισμένοι, ο υπουργός δήλωσε ότι θα εισηγηθεί σχετικό αίτημα στους αρμόδιους υπουργούς.

Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να συνταξιοδοτηθούν 700-800 σχολικοί φύλακες. Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων του δήμου Αθηναίων Χάρης Μπάστας σημείωσε ότι «παρότι δεν μπορεί κανένας να είναι απόλυτα ικανοποιημένος, όταν έχουμε απολύσεις, φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν. Για πρώτη φορά έχουμε μια συγκεκριμένη απόφαση και πρόταση από υπουργό, που κινείται σε θετική κατεύθυνση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση, διότι ως κλάδος δεν υπάρχουμε πλέον».

Διαβάστε επίσης:

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι σχολικοί φύλακες

Στους δρόμους οι σχολικοί φύλακες

Την οργή των σχολικών φυλάκων εισέπραξαν οι Δήμαρχοι στην ΚΕΔΕ (vid)