ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Όψιμο το ενδιαφέρον για τα νοικοκυριά δίχως ρεύμα

ΣΥΡΙΖΑ: Όψιμο το ενδιαφέρον για τα νοικοκυριά δίχως ρεύμα

Σε «αιχμηρό» σχόλιο προχώρησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την κυβερνητική σύσκεψη για τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

«Το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα είναι υποκριτικό στο βαθμό που δεν αντιμετωπίζεται στην ουσία το πρόβλημα και δεν αναλαμβάνονται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων που ζουν στο πετσί τους τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής. Τη στιγμή που η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αυξάνεται, όπως και αυτή του πετρελαίου θέρμανσης, οι διακοπές ρεύματος σε ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους πολλαπλασιάζονται και συμπολίτες μας πεθαίνουν από αναθυμιάσεις.

Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τις υποβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων νοικοκυριών. Πρέπει να μπει τώρα ένα τέλος στην κυβερνητική πολιτική που βάζει τους στόχους του μνημονίου πάνω από τις ζωές των ανθρώπων. Το δικαίωμα στη θέρμανση, στο ρεύμα και σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης είναι αδιαπραγμάτευτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση για το θέμα. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να σταματήσει να αντιμετωπίζει επικοινωνιακά ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και να δεσμευτεί σε συγκεκριμένες δέσμες μέτρων».

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΚΑ:Δεν θα κόβεται το ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες

Πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Θεσσαλονίκη: Αύριο η κηδεία της 13χρονης Σάρας

Θεσσαλονίκη: Πατέρας έβγαλε μαχαίρι μπροστά στην κάμερα

Ροή Ειδήσεων