ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκορδάς: Θα νομοθετήσουμε μονομερώς για πλειστηριασμούς

Σκορδάς: Θα νομοθετήσουμε μονομερώς για πλειστηριασμούς

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μονομερή νομοθετική λύση για το ζήτημα της άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, σε περίπτωση που δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία με την τρόικα, γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Σκορδάς μιλώντας στο ΣΚΑΙ επαναβεβαίωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των «οικονομικά αδύναμων», περιλαμβανομένων των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, οι δικαστικές αποφάσεις σε βάρος δανειοληπτών που δεν έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση και πλειστηριασμό λόγω των υφιστάμενων προστασιών ανέρχονται σε περίπου 66.000 από το 2009.

Τόνισε ωστόσο πως το πλαίσιο Παπαθανασίου, μέσω του οποίου προστατεύεται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας δανειολήπτη για δάνεια έως 200.000 ευρώ, δεν πρόκειται να διατηρηθεί, καθώς είναι «υπερβολή» να υπάρχουν προστασίες για ακίνητα πέραν της πρώτης κατοικίας. Όπως εκτίμησε ο κ. Σκορδάς, οι δανειολήπτες που καλύπτονται από το πλαίσιο Παπαθανασίου ανέρχονται περίπου σε 14.000.

Παράλληλα, ο κ. Σκορδάς αρνήθηκε τις καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για πωλήσεις δανείων από τις τράπεζες σε funds.

«Δεν έχω υπόψη μου να έχουν πωληθεί στεγαστικά δάνεια σε funds», σχολίασε.

Ροή Ειδήσεων