ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρυξέλλες: Μην περιμένετε τίποτε από το σημερινό Eurogroup

Βρυξέλλες: Μην περιμένετε τίποτε από το σημερινό Eurogroup

Για όσους τρέφουν προσδοκίες... Είδηση για την Ελλάδα από το αποψινό Eurogroup δεν θα βγει. Και αν βγει κάτι, αυτό θα είναι η απόδειξη του σχεδίου που οι Ευρωπαίοι παίζουν απαρέγκλιτα στην πλάτη της χώρας μας με τελικό στόχο την πλήρη ταπείνωση της Ελλάδας σε μία περίοδο που θα «εκτελεί» την Ευρωπαϊκή Προεδρία.

Και δεν χρησιμοποιούμε τυχαία την λέξη "εκτελεί" και όχι την λέξη «ασκεί», καθώς οι ευρωπαίοι θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα «εκτελεστικό τους όργανο» καθ' όλη την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Προεδρίας. Το χαστούκι που επιφύλασσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, δια του εκπροσώπου του Σάιμον Ο Κόνορ, ήταν μόνο η αρχή.

Οι Ευρωπαίοι είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι από την προσπάθεια του Έλληνα Πρωθυπουργού να «καπελώσει» πολιτικά την διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Και το συμπέρασμα είναι ότι όσες δηλώσεις κι αν γίνουν, δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό που η κυβέρνηση δεν θέλει να παραδεχθεί αλλά επί της ουσίας θεωρείται τετελεσμένο: η διαπραγμάτευση με την Τρόικα ΔΕΝ θα κλείσει ούτε μέχρι τέλη Δεκέμβρη, ούτε τον Γενάρη, ούτε τον Φλεβάρη ούτε ίσως και μέχρι τον επόμενο Μάη!

troika8912381321

Και αυτό διότι το σχέδιο είναι να παραμείνει η Ελλάδα υπό πολύ ασφυκτική πίεση καθ΄όλο το διάστημα που θα ασκεί την Ευρωπαϊκή προεδρία.

Εκτός όμως αυτού, ο άλλος λόγος είναι ότι οι Ευρωπαίοι και δανειστές μας θέλουν μία λύση πακέτο για την Ελλάδα: δηλαδή οι διαπραγματεύσεις θα συνεχίζονται, και θα συνεχίζονται... μέχρις ότου οι Ευρωπαίοι ροκανίσουν τον χρόνο έως τον Μάη που θα κληθούν να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για χρέος και χρηματοδοτικό κενό.

Μέχρι τότε θα στραγγαλίζουν την Ελλάδα μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Η τακτική του μαστίγιου και του καρότου θα διαιωνίζεται, η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα θα ξεφτιλίζεται και ο λαός θα εξαθλιώνεται... Με μόνο τελικά κερδισμένο; Τους δανειστές μας.

Διαβάστε επίσης:

Ντάισελμπλουμ: Πρώτα να ακούσουμε την τρόικα και μετά η συμφωνία

Στουρνάρας: Προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Πώς κρίνετε την αναβολή της επίσκεψης της τρόικα για την αξιολόγηση;

Τινάζουν στον αέρα τη χώρα για τους πλειστηριασμούς

Δυσφορία στο Μαξίμου για τα τερτίπια της τρόικας

Σκωτσέζικο ντους από τους δανειστές – Έρχονται την Τρίτη στην Αθήνα