ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσφορία στο Μαξίμου για τα τερτίπια της τρόικας

Δυσφορία στο Μαξίμου για τα τερτίπια της τρόικας

Τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης και τον έντονο εκνευρισμό του πρωθυπουργού έχουν προκαλέσει τα «παιχνίδια» της τρόικας με τα «έρχομαι – δεν έρχομαι».

«Ξεπέρασαν πλέον κάθε όριο» ανέφεραν χθες συνεργάτες του πρωθυπουργού μεταφέροντας τη δυσφορία του για τα «ήξεις αφήξεις».

Εκείνο που ενόχλησε ιδιαιτέρως τον πρωθυπουργό ήταν ο τρόπος με τον οποίο αρχικά ανακοινώθηκε η αναβολή της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα.

Την ώρα που ο Α. Σαμαράς ήταν στο βήμα της βουλής και μιλούσε για τον προϋπολογισμό ο εκπρόσωπος του Ο. Ρεν με ένα απλό tweet ανακοίνωνε ότι η τρόικα θα έρθει... τον Γενάρη.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση το πληροφορήθηκε από τους δημοσιογράφους και αμέσως ξεκίνησε κύκλος τηλεφωνημάτων από τον Γ. Στουρνάρα σε Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Π. Τόμσεν είπε στον υπουργό Οικονομικών πως δεν γνώριζε την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ο. Ρεν και πως είχε κανονίσει να έρθει κανονικά στην Αθήνα. Το ίδιο του απάντησε και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Μ. Μορς ενώ Κ. Μαζούχ που εκπροσωπεί την Ε.Ε εμφανίστηκε προβληματισμένος με την πορεία των διαπραγματεύσεων και έκανε λόγο για παρανόηση.

Στο Μαξίμου δεν επιθυμούν αυτή την χρονική στιγμή να έρθουν σε ρήξη με την τρόικα καθώς σε περίπου 20 ημέρες η χώρα μας αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. Παράλληλα σημειώνουν πως εκείνο που έχει σημασία είναι να κλείσει η συμφωνία χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα συνεχιστεί η σκληρή διαπραγμάτευση.