ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα λιτότητας

Στουρνάρας: Δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα λιτότητας

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, εκφράζοντας παράλληλα αισιοδοξία για την δυνατότητα περιορισμένης πρόσβασης στις αγορές.

Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να μην προβεί σε περαιτέρω οριζόντιες περικοπές.

«Έχω εξηγήσει τα κοινωνικά όρια των μέτρων λιτότητας και γι' αυτό δεν θέλουμε να πάρουμε άλλα μέτρα λιτότητας», είπε στην δημοσιογράφο Τζούλια Τσάτερλεϊ.

«Νομίζω ότι ακούσατε τον πρόεδρο του Eurogroup να αναφέρεται σε αυτό και για την ακρίβεια η τρόικα έρχεται πίσω στην Αθήνα, ώστε να εργαστούμε μαζί προς την εξεύρεση λύσης», επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα περιμένει την καταβολή της δόσης μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο υπουργός Οικονομικός έκανε λόγο για σταθεροποίηση της οικονομίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, εκφράζοντας την πεποίθησή του για μερική επιστροφή της χώρας στις αγορές το 2014.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για την επόμενη χρονιά. Θα έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης επομένως θα μπορέσουμε να έχουμε περιορισμένη πρόσβαση (στις αγορές) τον επόμενο χρόνο, αλλά θα είναι η πρώτη φορά από το 2010 και άρα θα είναι πολύ σημαντικό», επισήμανε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Έλληνας υπουργός των Οικονομικών παρουσιάστηκε επίσης αισιόδοξος αναφορικά με την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, που αποτελεί σημείο διαφωνίας με την τρόικα.

«Έχουμε ένα πολύ μεγάλο κενό εκτίμησης, ένα κενό που κλείνει σιγά σιγά. Αυτό το κλείσιμο ενεργοποιεί την ανάπτυξη και οι κινητήριες δυνάμεις τον επόμενο χρόνο θα είναι οι επενδύσεις και οι εξαγωγές», σημείωσε.