ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδημοτική κινητικότητα για τη μέγιστη εξυπηρέτηση των Δήμων

Διαδημοτική κινητικότητα για τη μέγιστη εξυπηρέτηση των Δήμων

Στην καλύτερη λειτουργία των δήμων και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών εστίασαν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών, Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Μιχελάκης σε δηλώσεις τους για το πρόγραμμα εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας.

«Το πρόγραμμα της εθελοντικής κινητικότητας που προωθούμε με το υπουργείο Εσωτερικών έχει ως γνώμονα τη μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση των δήμων, των εργαζομένων τους και φυσικά του πολίτη», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε, «η διαδικασία αυτή έχει και ένα πιλοτικό χαρακτήρα και προσβλέπουμε ότι στο μέλλον όλες οι μετακινήσεις προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα γίνονται με αυτή τη λογική: θα υπάρχει δηλαδή ένα “πάντρεμα” προσφοράς και ζήτησης με βάση τις κενές θέσεις, αλλά και το πλεονάζον προσωπικό, για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε επιτέλους από ένα σύστημα μετατάξεων και αποσπάσεων το οποίο τελικά καταλήγει να είναι ένα σύστημα προσωπικών διευθετήσεων».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε ότι «για πρώτη φορά γίνεται πράξη η εθελοντική μετάταξη μονίμων υπαλλήλων που εργάζονται στους ΟΤΑ σε άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες μέσα από σύντομες και αδιάβλητες διαδικασίες οι οποίες θα διεξάγονται από το ΑΣΕΠ. Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των δημάρχων το οποίο υλοποιείται και βοηθάει σε σημαντικό βαθμό την ενίσχυση του προσωπικού στους ΟΤΑ».

Εξάλλου, υπογράμμισε ότι «δίνει λύση στο πρόβλημα της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στο ζήτημα των μετατάξεων στους δήμους. Το σημαντικότερο ωστόσο, είναι ότι η εφαρμογή της εθελοντικής κινητικότητας θα προσφέρει επιτέλους καλύτερες υπηρεσίες στον δημότη μέσα από τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών των δήμων. Να σημειωθεί πως το προσωπικό που θα μεταταχθεί, θα ενταχθεί στην κινητικότητα μόνο για ένα μήνα και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί στην υπηρεσία που έχει ζητήσει».