ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνάντηση αργότερα το απόγευμα με την Τρόικα για πλειστηριασμούς

Νέα συνάντηση αργότερα το απόγευμα με την Τρόικα για πλειστηριασμούς

Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας για τους πλειστηριασμούς θα έχει αργότερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης καθώς στη συνάντηση που προηγήθηκε το απόγευμα υπήρξε μεν πρόοδος αλλά όχι και οριστική συμφωνία.

«Ήρθαν αρκετά βήματα πιο κοντά στις δικές μας θέσεις αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε συμφωνία. Υπάρχουν θέματα προς συζήτηση και η συνάντηση θα επαναληφθεί το βράδυ», ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στη σύσκεψη μετείχαν και εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος οι οποίοι παρέθεσαν στοιχεία για τις επιπτώσεις των εναλλακτικών σεναρίων που συζητούνται στο τραπεζικό σύστημα. Η συνάντηση για τους πλειστηριασμούς θα επαναληφθεί όταν ολοκληρωθεί η αντίστοιχη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Υπενθυμίζεται ότι στον πυρήνα της διαπραγμάτευσης βρίσκεται το μεταβατικό στάδιο που θα ισχύσει για το 2014 αναφορικά με τους πλειστηριασμούς και τα κριτήρια για την παράταση του καθεστώτος αναστολής. Έχει συμφωνηθεί η διατήρηση του «νόμου Κατσέλη» καθώς και η εφαρμογή μόνιμου συστήματος εξωδικαστικής διαμεσολάβησης από το 2015 με βάση το Ιρλανδικό μοντέλο.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησε η συνάντηση Στουρνάρα-Τρόικας για τους πλειστηριασμούς

Νέα συνάντηση Χατζηδάκη – τρόικας για τους πλειστηριασμούς

Πλειστηριασμοί: Ακόμη ένα στημένο σκηνικό εκβιασμού