ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χωρίς τη συμφωνία της τρόικας η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς»

«Χωρίς τη συμφωνία της τρόικας η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς»

Τη αισιοδοξία του ότι θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, κάνοντας λόγο για μία δίκαιη ρύθμιση.

Ο κ. Χατζηδάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ενστάσεις εκ μέρους κάποιων βουλευτών, ωστόσο εκτίμησε πως «έχει γίνει κατανοητό ότι είναι μια ρύθμιση δίκαιη, ισορροπημένη που έρχεται χωρίς τη ρητή συμφωνία της τρόικας και πιστεύω με την ανοχή της».

Ο υπουργός ανέφερε ότι είχε χθες το πρωί μια συνάντηση με βουλευτές και άλλη μια το απόγευμα και όπως είπε, στη δεύτερη υπήρχε μια διαφορετική τοποθέτηση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ορισμένων αλλαγών. «Φυσικά το νομοσχέδιο δεν είναι γραμμένο σε πέτρα. Κάποια πράγματα μπορεί να αλλάξουν αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι μπορούν να αλλάξουν πολλά», είπε.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι έγινε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα και ότι η κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως υπάρχουν συγκεκριμένα όρια κάτω από τα οποία δεν μπορούμε να πάμε γιατί κάποιος θα πρέπει να διαχειριστεί μετά και τις κοινωνικές συνέπειες.