ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για το Φόρο Ακινήτων

Κόντρα στη Βουλή για το Φόρο Ακινήτων

Σε εξέλιξη είναι στην ολομέλεια της βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, που ψηφίζεται αύριο το βράδυ.

Τα κόμματα τη αντιπολίτευσης στρέφουν τα βέλη τους κατά της κυβέρνησης, ενώ και βουλευτές της συμπολίτευσης επισημαίνουν πως στο νομοσχέδιο μπορούν να γίνουν αλλαγές.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «το νομοσχέδιο δεν είναι γραμμένο σε πέτρα», αφήνοντας «παράθυρο» για βελτιώσεις.

Από τη ΝΔ η Φεβρωνία Πατριανάκου αναφέρθηκε στις στρεβλώσεις και αδικίες που διορθώθηκαν χάρη στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Είμαστε εδώ για να εκφράζουμε την κοινωνία, η κυβέρνηση να εμπιστεύεται τους βουλευτές που την στηρίζουν», είπε, εξαπολύοντας παράλληλα, επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδόθηκε σε μια δευτερεύουσα και περιφερειακή κριτική του νομοσχεδίου στη λογική του «ικανοποιώ τους πάντες για όλα».

Για υπερφορολόγηση της μικρής και μεσαίας περιουσίας έκανε λόγο ο Δημήτρης Γελαλής από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας το νέο φόρο ακινήτων «φόρο κατοχής», αφού είναι στην ίδια λογική- όπως είπε- με το χαράτσι.

Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί τις επιφυλάξεις του σε ορισμένα άρθρα, με τον Γιάννη Κουτσούκο να σημειώνει πως από τις απαντήσεις της κυβέρνησης θα κριθεί η ψήφος των βουλευτών. Ανέφερε πάντως, πως το νομοσχέδιο μπορεί να μην είναι ιδανικό, αλλά δεν έχει σχέση με το αρχικό νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων.

Ένσταση αντισυνταγματικότητας πρόκειται να καταθέσουν οι ΑΝΕΛ, προανήγγειλε ο Νότης Μαριάς χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο φορομπηχτικό.

Περαιτέρω κακοποίηση του ελληνικού λαού προκαλεί το νομοσχέδιο για τον φόρο στα ακίνητα, με την κατοχή ακινήτων να θεωρείται πλέον κατάρα, είπε ο Ηλίας Παναγιώταρος από τη Χρυσή Αυγή, ενώ για εμπαιγμό των πολιτών μίλησε ο Δ. Αναγνωστάκης από την ΔΗΜΑΡ.

Για έναν ακόμη αντιλαϊκό νόμο μίλησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι παίρνει από τους πολλούς για να δώσει στους λίγους.