ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα «περάσει» το άρθρο για τα πρόστιμα;

Θα «περάσει» το άρθρο για τα πρόστιμα;

Ψηφοφορία θρίλερ με πιθανή καταψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου. Κίνηση Βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για καταψήφιση του άρθρου

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr μεγάλες εκπλήξεις αναμένουν την κυβέρνηση και τον κ. Στουρνάρα σε περίπτωση που δεν αποσύρουν το άρθρο για τα «τσουχτερά» πρόστιμα στους φορολογουμένους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη.

Η επιμονή του κ. Στουρνάρα να εντάξει στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς άσχετες διατάξεις αλλά και να απαιτεί την ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου έχει εξοργίσει βουλευτές της Ν.Δ κυρίως και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο αν δεν αποσυρθεί.

STOURNARAS233333

Η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι ακόμα και ένα πρόστιμο 10 % είναι πολύ δύσκολο να αποπληρωθεί από οφειλέτες και το μόνο που θα επιτύχει η συγκεκριμένη διάταξη είναι να δημιουργηθούν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για ληξιπρόθεσμες οφειλές δύο μηνών θα υπάρχει πρόστιμο 10% ενώ για οφειλές ενός έτους το πρόστιμο θα ανέρχεται στο 20% του ποσού και για οφειλές δύο ετών θα ανεβαίνει στο 30%.

Εκτός από τον κ. Πολύδωρα, ο οποίος απείλησε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, η κ. Μπακογιάννη, η κ. Πατριανάκου, ο κ. Παυλόπουλος, ο κ. Κακλαμάνης και ο κ. Βλάχος φέρονται μεταξύ αυτών των βουλευτών που θα καταψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο αν τελικά δεν αποσυρθεί.

Στο ΠΑΣΟΚ η κατάσταση είναι ακόμα πιο εκρηκτική αφού οι Θ. Μωραϊτης, Ν. Σηφουνάκης, Κ.Σκανδαλίδης, Μ.Κασσής, Γ.Κουτσούκος και Γ. Ντόλιος φέρονται αποφασισμένοι να μην το ψηφίσουν ενώ επικρατεί ανάλογος προβληματισμός και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο για να του επισημάνει ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν περνάει.

KOUKOUL398354

Το Μαξίμου προς το παρόν στηρίζει τον κ. Στουρνάρα σε ότι αφορά το συγκεκριμένο άρθρο, που θεωρείται μία από τις τελευταίες απαιτήσεις της τρόικας.

Υπάρχει όμως υποτίμηση των δεδομένων ενώ και ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Μπούρας, εκτός του ότι δεν έχει ακριβή εικόνα για το μέγεθος των αντιδράσεων και τις αρνητικές διαθέσεις των βουλευτών, δείχνει να μην μπορεί να ελέγξει και τις αντιδράσεις.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμεινε η διάταξη για τα πρόστιμα «φωτιά»

Διεκόπη η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς στη Βουλή (vid)

Επιχείρηση «μασάζ» στους βουλευτές ενόψει πλειστηριασμών

Ένα μήνα προθεσμία σε οφειλέτες για να γλιτώσουν τους πλειστηριασμούς

«Ο κύβος ερρίφθη»-Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Αυτά είναι τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας

«Κλείδωσε»: Ποιοι προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς

Η «ώρα της αλήθειας» για τους πλειστηριασμούς

Πλειστηριασμοί: Ακόμη ένα στημένο σκηνικό εκβιασμού

Ρoή Ειδήσεων