ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Νέα συγκυβερνητική επιδρομή σε βάρος των Ελλήνων

Κουίκ: Νέα συγκυβερνητική επιδρομή σε βάρος των Ελλήνων

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απορρίπτουν το Νομοσχέδιο για τους Πλειστηριασμούς, που κατατέθηκε στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος και με την μορφή Πολυνομοσχεδίου, καθώς περιελάμβανε σωρεία άλλων διατάξεων, από ΤΑΙΠΕΔ, μέχρι την δημιουργία «Επενδυτικού Ταμείου» στο... Λουξεμβούργο και από ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ μέχρι άρθρα που συνιστούν νέα επιδρομή των Εφοριών στους Έλληνες πολίτες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, μετά την ομιλία του στην Βουλή, έκανε την εξής δήλωση: «Οι ΑΝΕΛ καταγγείλαμε την όλη διαδικασία και του κατεπείγοντος και της «χωματερής» πρόσθετων διατάξεων που συνιστούν νέα συγκυβερνητική επιδρομή σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και των πραγματικών συμφερόντων του. Ζητήσαμε να αποσύρει η συγκυβέρνηση το Νομοσχέδιο για τους Πλειστηριασμούς, το οποίο είναι προφανές ότι το ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ με την Τρόικα και διασφαλίζει πάνω ΑΠ' όλα τα συμφέροντα των τραπεζών και παραδίδει στα νύχια τους τα σπίτια της πλειοψηφίας των Ελλήνων που έχουν μπει στην καταιγίδα της οικονομικής ισοπέδωσής τους.

Ζητήσαμε να εγκριθεί η παράταση του «Νόμου Κατσέλη», όχι για την επάρκειά του, αλλά ώστε με άνεση χρόνου και χωρίς το πιστόλι στον κρόταφο, η Βουλή να συζητήσει από τον καινούργιο χρόνο, ένα απόλυτο ασφαλές και δίκαιο νομοσχέδιο για τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας, που είναι αδιανόητο να χάσουν τα σπίτια τους.

Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα όλοι οι Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, προσυπέγραψαν και κατέθεσαν σχέδιο νόμου για την προστασία της Α' Κατοικίας, που εκπόνησε ο συνάδελφός μας Βασίλης Καπερνάρος. Επ' αυτού θα τοποθετηθώ αύριο στην Ολομέλεια.

kouik-anexartitoi-ellhnes

Επιπλέον απορρίπτουμε χωρίς δεύτερη σκέψη την Σημιτική φάμπρικα δημιουργίας στο πολυαγαπημένο του Λουξεμβούργο, δήθεν Επενδυτικού Ταμείου που δήθεν θα βοηθήσει τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και μάλιστα το πλέον εξοργιστικό είναι ότι - όπως χωρίς ντροπή είπε στην Επιτροπή ο κ. Χατζηδάκης - το Ταμείο το ενέκριναν οι... Γερμανοί μετά από... παρακάλια της ελληνικής κυβέρνησης. Τέτοια υποταγή. Τέτοιο αίσχος.

Φυσικά, απορρίπτουμε και τα περί ΤΑΙΠΕΔ. Μέσα στις διατάξεις που έφερε αιφνιδιαστικά η συγκυβέρνηση, προβλέπεται η οριστική πώληση της ΛΑΡΚΟ, με την σκανδαλώδη απαλλαγή των μελών του ΔΣ, που θα διαχειριστούν το ξεπούλημα, από κάθε ποινική ευθύνη!

Για το θέμα τοποθετήθηκε στην Επιτροπή η αρμόδια Τομεάρχης Ραχήλ Μακρή, η οποία θα εκδώσει ξεχωριστό Δελτίο Τύπου. Καταψηφίζουμε επίσης την νέα επιδρομή των Εφοριών που εντάχθηκε στο Νομοσχέδιο και για την οποία θα τοποθετηθεί αύριο στην Ολομέλεια, ο αρμόδιος Τομεάρχης Οικονομικών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπός μας Νότης Μαριάς.

Με θετική διάθεση οι ΑΝΕΛ κοιτάξαμε την παράταση του ΦΠΑ 13% Εστίασης, παρ' όλο που το μέτρο είχε μίνιμουμ αποδοχή, λόγω της απορρόφησης, εκ μέρους των επιχειρήσεων, τριών αυξήσεων ΦΠΑ και της εκτεταμένης ύφεσης. Επίσης θετικά είδαμε ρυθμίσεις για την προσπάθεια εξάλειψης των απαράδεκτων διαδικασιών στα ΚΕΠΑ, που ταλαιπωρούν με σκληρό τρόπο τους συνταξιούχους με αναπηρία. Στην Ολομέλεια αύριο θα ζητήσουμε βελτιώσεις».

Διαβάστε επίσης:

Απειλεί να καταψηφίσει ο Πολύδωρας τον φόρο ακινήτων!

Κορυφώθηκε η αντιπαράθεση Χατζηδάκη με την αντιπολίτευση

Αποκλίνουσες θέσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τους πλειστηριασμούς

Ψηφίστηκε στις επιτροπές, το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Θα «περάσει» το άρθρο για τα πρόστιμα;

Παρέμεινε η διάταξη για τα πρόστιμα «φωτιά»

Διεκόπη η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς στη Βουλή (vid)

Επιχείρηση «μασάζ» στους βουλευτές ενόψει πλειστηριασμών

Ένα μήνα προθεσμία σε οφειλέτες για να γλιτώσουν τους πλειστηριασμούς

«Ο κύβος ερρίφθη»-Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Αυτά είναι τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας

«Κλείδωσε»: Ποιοι προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς

Η «ώρα της αλήθειας» για τους πλειστηριασμούς

Πλειστηριασμοί: Ακόμη ένα στημένο σκηνικό εκβιασμού

Ρoή Ειδήσεων