ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος:«Δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα, χωρίς το ΠΑΣΟΚ»

Βενιζέλος:«Δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα, χωρίς το ΠΑΣΟΚ»

«Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη στο σύνολό της, δεν υπάρχει εθνική ενότητα και σταθερή πορεία του έθνους. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση, ούτε η παρακαταθήκη που δημιουργεί ο λαός με τις θυσίες του»

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κλείνοντας τις εργασίες της Συνόδου της ΚΠΕ του Κινήματος.Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο μεγάλος στόχος είναι η χώρα, βγαίνοντας από την κρίση, να ανακτήσει την εθνική της αξιοπρέπεια και κυριαρχία. Δεν μας έχουν θέσει θέμα εθνικής ασφάλειας, ανέφερε, αλλά η οικονομική ισχύς, η εθνική ανεξαρτησία και η ανάπτυξη είναι οι θεμελιώδεις παράγοντες της εθνικής κυριαρχίας.

Ο κόσμος δεν θέλει εκλογές ανέφερε, επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η αποδοχή της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερη από αυτή που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.Αναφερόμενος στο 6μηνο της Ελληνικής Προεδρίας, τόνισε ότι θα είναι το 6μηνο της επισημοποίησης του πρωτογενούς πλεονάσματος , της έναρξης της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του χρέους, της έναρξης της ανάπτυξης και της ανασυγκρότησης των Τραπεζών. Εξάλλου, υπογράμμισε ότι οι Ευρωεκλογές και οι Αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για όλους και για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα φανεί η μέγιστη απήχηση κάθε χώρου.

Σχετικά με τις Ευρωεκλογές ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι θα αλλάξει ο τρόπος κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου, τον οποίο χαρακτήρισε, παλαιοκομματικό.Οι εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος έληξαν με την ανακοίνωση του Προέδρου της Συνόδου Γιάννη Δριβελέγκα ότι από τις τοποθετήσεις των μελών της ΚΠΕ προέκυψε η έγκριση της εισήγησης του Προέδρου του Κινήματος.