ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φραττίνι:Αθήνα και Ρώμη μπορούν να βοηθήσουν για μια ρεαλιστική στροφή

Φραττίνι:Αθήνα και Ρώμη μπορούν να βοηθήσουν για μια ρεαλιστική στροφή

Στο ελληνικό και στο ιταλικό εξάμηνο προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη δυνατότητα να συμβάλουν καθοριστικά προς μια «ρεαλιστική στροφή» της ευρωπαϊκής πολιτικής, αναφέρεται με δήλωσή του ο Φράνκο Φραττίνι, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σύμβουλος της σερβικής κυβέρνησης για ευρωπαϊκά θέματα.

«Η Αθήνα και η Ρώμη μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν για να μπορέσει να γίνει μια ρεαλιστική στροφή», τονίζει ο Φραττίνι, σύμφωνα με τον οποίο «η ελληνική είναι μια θαρραλέα προεδρία με υψηλούς στόχους. Μια προεδρία η οποία θα πρέπει να περιορίσει εγωισμούς, εγωκεντρισμούς, όπως και έναν όλο και πιο επικίνδυνο ευρωσκεπτικισμό, ο οποίος, δυστυχώς, κινδυνεύει να μεταδοθεί, σαν ιός, στις επόμενες Ευρωεκλογές».

96ABABD5F66874670521FE7E1A52EDF5

Ο Ιταλός πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν προσθέτει, ότι «η ελληνική προεδρία, μαζί με την είσοδο της Λεττονίας στην ζώνη του Ευρώ και την ελεύθερη κυκλοφορία των Ρουμάνων και Βουλγάρων εργαζομένων σε όλες τις χώρες της Ένωσης, είναι στοιχεία που επιβεβαιώνουν, ότι το 2014 θα είναι ένα καθοριστικής σημασίας έτος για τις Βρυξέλλες. Διότι η Ευρώπη -το πιστοποιούν οι εξελίξεις- είναι ζωντανή και θέλει να διανύσει μεγάλες αποστάσεις».

Ο Φράνκο Φραττίνι ολοκληρώνει την δήλωσή του τονίζοντας, ότι «η Αθήνα και η Ρώμη διάλεξαν: στις κάλπες του επόμενου Μαΐου, θα ρίξουν περισσότερη Ευρώπη. Διότι, πρώτα η Ελλάδα και αμέσως μετά η Ιταλία, που χαρακτηρίζονται από εγγύτητα σε ότι αφορά στα σύνορά τους, την πολιτική, το θάρρος και τους στόχους τους, πρέπει να βοηθήσουν, ώστε η Ευρώπη να κάνει στροφή προς μία πιο πολιτική και λιγότερο τεχνοκρατική κατεύθυνση».

Διαβάστε επίσης:

Οι προτεραιότητες της Ελληνικής προεδρίας