ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αν o Σαμαράς αντιγράφει τον Σημίτη, τότε πάμε σε εξελίξεις!

Αν o Σαμαράς αντιγράφει τον Σημίτη, τότε πάμε σε εξελίξεις!

Τι εννοεί ο Σαμαράς όταν λέει «εγώ δεν πρόκειται να χάσω απ' αυτόν» (τον Τσίπρα);

Αίφνης τις τελευταίες μέρες οι πλέον φιλικοί και έμπιστοι του πρωθυπουργού δημοσιογράφοι –και το επισημαίνουμε αυτό, διότι σημαίνει ότι η διαρροή είναι έγκυρη!- λανσάρουν και διακινούν μια ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, ο Αντ. Σαμαράς σε συζητήσεις με στελέχη έμπιστά του, του στενού του επιτελείου και σχολιάζοντας τις μελλούμενες εξελίξεις, έχει πει τα εξής αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και κυρίως βέβαια στις εθνικές εκλογές, όποτε γίνουν (σίγουρα πάντως δεν εννοεί το... 2016, άσχετα με τις δημόσιες απ' αυτού τοποθετήσεις του): «Εγώ πάντως δεν πρόκειται να χάσω απ' αυτόν»!

tsiprassamaras

Ο... «αυτός» είναι φυσικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, τον οποίο όλες οι δημοσκοπήσεις φέρουν μακράν μπροστά σε ποσοστά.

Αν αναζητήσει κανείς το τι εννοεί ο πρωθυπουργός, θα καταλήξει προφανώς στο ότι πιστεύει ότι ναι μεν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας προηγούνται, ωστόσο ο Σαμαράς στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές θα αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες, που θα αντιστρέψουν το πολύ αρνητικό για τον ίδιο και την κυβέρνησή του κλίμα και θα οδηγήσουν σε μια νέα εκλογική νίκη, μια νίκη που σήμερα δείχνει ανέφικτη.

Αυτό, επαναλαμβάνουμε, είναι το προφανές. Και είναι ό,τι επιθυμεί ο πρωθυπουργός να περάσει προς τα έξω, για να τονώσει το καταρρακωμένο ηθικό των όποιων σήμερα ψηφοφόρων της Ν.Δ....

Όμως το Newsbomb.gr θυμήθηκε, έψαξε και βρήκε κάτι τουλάχιστον παράδοξο. Και σε κάθε περίπτωση εξαιρετικά ενδιαφέρον, το οποίο αν ισχύει, αν δηλαδή ο Αντ. Σαμαράς έχει αντιγράψει τον Κ. Σημίτη, τότε ίσως πάμε σε ραγδαίες εξελίξεις!

Τι βρήκαμε;

simitis

Τον Σεπτέμβρη του 2003, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης βρίσκονταν σε δεινή θέση. Οι εκλογές πλησίαζαν, το αργότερο την άνοιξη του 2004.
Λίγες μέρες πριν, στα εγκαίνια της Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, ο Κ. Σημίτης «τα είχε δώσει όλα». Παροχές, υποσχέσεις, δεσμεύσεις...

Αμέσως μετά, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο (σας θυμίζει.. τίποτα;) είχε παρουσιάσει την περίφημη «χάρτα Σημίτη», με άλλες παροχές, δεσμεύσεις.

Ο ίδιος και το επιτελείο του πίστευαν ότι με όλες αυτές τις παρεμβάσεις σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το θηριώδες μιντιακό σύστημα διαπλοκής τον στήριζε ολόθερμα, με καθημερινές μάλιστα προβοκάτσιες κατά του Κ. Καραμανλή, θα άλλαζε τα δεδομένα του πολιτικού κλίματος. Θα αντέστρεφε το πάρα πολύ αρνητικό για τον Σημίτη και την κυβέρνησή του κλίμα.

Πλην φευ!

karamanlis

Όταν ο Σημίτης και το επιτελείο του πήραν στα χέρια τους τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τις εξαγγελίες και τις...«χάρτες» που καθημερινά διαφήμιζαν οι εφημερίδες, τα κανάλια, τα ραδιόφωνα της διαπλοκής, έκπληκτοι είδαν ότι: Η υπέρ του Καραμανλή και της Ν.Δ. διαφορά των πέντε περίπου μονάδων όχι απλά παρέμενε αλλά έδειχνε και αυξητικές τάσεις!

Στο Μαξίμου πάγωσαν!

Αναζητούσαν τα αίτια της...μη ανάκαμψης.

Και μόνο ο Κ. Σημίτης «ατάραχος» απευθύνθηκε στους στενούς συνεργάτες του και τους είπε: «Εγώ πάντως δεν πρόκειται να χάσω απ' αυτόν!» Δηλαδή απ' τον Κώστα Καραμανλή. Οι επιτελείς του έκπληκτοι τον ρώτησαν, τι εννοεί, αφού τα στοιχεία οδηγούσαν σε βέβαιη ήττα τους! Εκείνος παρέμεινε σιωπηλός...

Η ρήση αυτή πάντως του τότε πρωθυπουργού διέρρευσε σε φιλικούς και έμπιστους δημοσιογράφους, έγινε αναπαραγωγή της απ' τα ΜΜΕ της διαπλοκής, «έπαιζε» συνέχεια...

Αίφνης, την τελευταία μέρα της συζήτησης του προϋπολογισμού, στις 22 Δεκέμβρη ο Κ. Σημίτης κλείνοντας στη Βουλή τη συζήτηση έριξε τη βόμβα: Προανήγγειλε την αποχώρησή του απ' την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κι έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ως εκ τούτων θα οδηγούσε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της άνοιξης!

simitisgiorgos

Και μάλιστα αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε τάχιστα, αφού στις 6 Γενάρη του 2004, ανήμερα των Φώτων, έγινε η συνάντηση Σημίτη-Γιώργου στο σπίτι του τότε πρωθυπουργού, στην οδό Αναγνωστοπούλου και ολοκληρώθηκε το deal που «επικυρώθηκε» βέβαια μέσα απ' τις κομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες αργότερα!

Τότε λοιπόν, μόλις έληξε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό και ενώ το νέο της αποχώρησης Σημίτη κυριαρχούσε σε όλη τη χώρα, όταν πήγε στο γραφείο του στη Βουλή είπε απευθυνόμενος στους στενότατους συνεργάτες του: Καταλάβατε τώρα τι εννοούσα πριν τρεις μήνες, όταν σας διαβεβαίωνα ότι «εγώ δεν πρόκειται να χάσω απ' τον Καραμανλή»;

Ναι, αυτά είπε! Μάλιστα συνεργάτης του, εκ των απορρήτων του, μας αποκάλυψε και κάτι άλλο. Συγκεκριμένα σε κάποια συζήτηση ένα περίπου μήνα πριν για τις επερχόμενες εκλογές, ο Κ. Σημίτης είχε πει στους στενούς επιτελείς του: «Ξέρετε τι κάνει το κουνάβι, όταν πιαστεί στο δόκανο;»

Και εξήγησε επίσης εκείνη τη βραδιά στον εμβρόντητο συνεργάτη του, ότι εννοούσε πως το κουνάβι προτιμά να... κόψει το ίδιο το πόδι του δαγκώνοντάς το, παρά να το πιάσει ο κυνηγός! Γι' αυτό κι εκείνος προτίμησε την ατιμωτική παραίτηση απ' την ταπεινωτική ήττα!

Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά τώρα που ο Σαμαράς διαρρέει μέσω φίλιων δημοσιογράφων ότι «εγώ δεν θα χάσω απ' αυτόν», δηλαδή τον Τσίπρα!
Λέτε;

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα του καθηγητή Πανά για τις ευρωεκλογές!

Οι 10 ημερομηνίες του 2014 που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας

Γιατί σιωπά ο Σημίτης;