ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης σχεδιάζει ο Αλ. Τσίπρας

Επίθεση κατά της κυβέρνησης σχεδιάζει ο Αλ. Τσίπρας

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλ. Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα των σκανδάλων τα οποία «σκάνε» συνεχώς και εμπλέκουν μεταξύ άλλων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, θα επιμείνει στην ανάγκη ελέγχου, μετά το σκάνδαλο του Τ.Τ. και στα εξυπηρετούμενα δάνεια των συστημικών τραπεζών και ειδικότερα προς επιχειρηματικούς ομίλους, μέσα ενημέρωσης και πολιτικά κόμματα. «Το σκάνδαλο του Τ.Τ. έφερε στην επιφάνεια για άλλη μια φορά το αμαρτωλό τρίγωνο ''τράπεζες -κόμματα εξουσίας - επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα''. Αυτό το τρίγωνο της διαπλοκής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία» υπογραμμίζει, ενώ παράλληλα θα αναφερθεί στις ευθύνες διοικήσεων και διοικητικών στελεχών, ζητώντας πλήρη απόδοση δικαιοσύνης, ενώ θα επισημάνει τις βαθιές σχέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει εκ νέου την παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και να αναρωτηθεί γιατί μένει στη θέση της η πρόεδρος του ΤΧΣ Χριστίνα Σακελλαρίου.