ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Άλλο μεταρρύθμιση και άλλο απορρύθμιση

ΔΗΜΑΡ: Άλλο μεταρρύθμιση και άλλο απορρύθμιση

«Η ελληνική οικονομία χρειάζεται πολλές βαθιές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, οι όποιες αλλαγές πρέπει να είναι αποτέλεσμα εξαντλητικής συζήτησης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και της κυβέρνησης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τις πληροφορίες για απαίτηση των πιστωτών να γίνουν βαθιές μεταρρυθμίσεις.

Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει διαφωνία για τις «τεχνικές προτάσεις του ΟΟΣΑ, που η τρόικα αξιώνει να υιοθετηθούν αυτούσιες», καθώς «δεν μπορεί να επιβάλουν αυτόματες πολιτικές, που θεωρούνται εξ ορισμού ως διαρθρωτικές. Άλλο μεταρρύθμιση και άλλο απορρύθμιση».

Παράλληλα με αφορμή τις προτάσεις του ΚΕΠΕ για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι «η ενσωμάτωση διατάξεων τον Νοέμβριο του 2012 στο αναθεωρημένο Μνημόνιο, που αφορούσαν την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, ήταν φανερό ότι έκτοτε θα "άνοιγε την όρεξη" σε παντός είδους "ρηξικέλευθες" προτάσεις, οι οποίες θα οδηγούσαν σε διάλυση της εργατικής νομοθεσίας και της κοινωνικής συνοχής. Γι αυτό και η ΔΗΜΑΡ είχε αρνηθεί να το ψηφίσει.

Τον δρόμο αυτόν ακολουθούν και οι ακραίες προτάσεις της μελέτης του ΚΕΠΕ για "δωρεάν εργασία" των νέων με κατάργηση του κατώτατου μισθού για ένα έτος».