ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «κοροϊδία» της Εξεταστικής για την Τρόικα στο Ευρωκοινοβούλιο

Η «κοροϊδία» της Εξεταστικής για την Τρόικα στο Ευρωκοινοβούλιο

«Συγχωροχάρτι» στην Τρόικα δίνει ο Ότμαρ Κάρας

Το Newsbomb.gr πριν περίπου τρεις εβδομάδες είχε γράψει για την απίστευτη γελοιότητα στην οποία μεταλλάσσεται η περιβόητη «εξεταστική του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» για τα έργα και τις ημέρες της Τρόικας στην Ελλάδα και τις πληττόμενες χώρες του Νότου.

Μόνον εμείς σας είχαμε αποκαλύψει ότι η συγκεκριμένη ιστορία που άνοιξε με τον δήθεν έλεγχο των πεπραγμένων της Τρόικα από το ευρωκοινοβούλιο, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μία προσπάθεια των γραφειοκρατών των Βρυξελλών να «μαζέψουν» τις κοινωνικές αντιδράσεις και την ψήφο διαμαρτυρίας που θα εκδηλωθούν στις Ευρωεκλογές από τους λαούς της Ευρώπης, που έχουν υποστεί τα πάνδεινα εξαιτίας των τυφλών πολιτικών λιτότητας των τριών «δικτατόρων»- Τροϊκανών.

Χθες το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr ήρθε να επιβεβαιωθεί από την απίστευτη φράση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας κατά τις δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

karas

Ο κ. Κάρας έδωσε συγχωροχάρτι στην Τρόικα λέγοντας ότι δεν ήταν αυτή που δημιούργησε την κρίση, αλλά ήταν συνέπεια της κρίσης. Μέσα από εδώ σας είχαμε γράψει τους απίστευτους διαλόγους που είχε ο κ. Κάρας προ μερικών μηνών με δημοσιογράφους στους Βρυξέλλες κατά την διάρκεια των οποίων υποστήριξε την άποψη ότι η δράση της Τρόικας σε χώρες όπως η Ελλάδα ήταν ευεργετική (!).

Η κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζει και να μην πείθεται από φτηνούς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς, του τύπου «το Ευρωκοινοβούλιο θα τιμωρήσει την σκληρή Τρόικα» ή ότι «η Τρόικα θα βρεθεί στο απόσπασμα», όπως συχνά διαβάζουμε σε πηχιαίους τίτλους εφημερίδων στην Ελλάδα.

Η όλη ιστορία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα προκειμένου το Ευρωκοινοβούλιο να δικαιολογήσει τον ρόλο ύπαρξής του στον συνολικότερο τρόπο ένταξης και λειτουργίας της Τρόικας, ως θεσμικού οργάνου, στο ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Και εδώ θα είμαστε και θα δούμε όλοι μας μετά από λίγο καιρό- για την ακρίβεια μετά τις ευρωεκλογές- ότι η έκθεση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα είναι έτσι διατυπωμένη ώστε να μην ανοίξει μύτη και η Τρόικα να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο- και μάλιστα με αυξημένη νομιμοποίηση και με διευρυμένο ρόλο- στις πληττόμενες χώρες του Νότου και συνολικότερα στην Ευρώπη.

τσιπρας3

Από πολιτικής άποψης, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί σε εξαιρετικά δυσχερή θέση δεδομένου ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έχει επενδύσει στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξυμνώντας κατά κάποιον τρόπο την δράση της συγκεκριμένης «εξεταστικής επιτροπής για την Τρόικα» που δήθεν έχει στηθεί εκεί.

Όταν αποδειχθεί ότι αυτό δεν ήταν παρά ένα φιάσκο με σκοπό οι Βρυξέλλες να ρίξουν στάχτη στα μάτια των δοκιμαζόμενων ευρωπαϊκών λαών- μεταξύ των οποίων και του ελληνικού- τότε θα αντιληφθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι βιάστηκε πολιτικά...

Διαβάστε επίσης:

Το Ευρωκοινοβούλιο βγάζει «λάδι» την Τρόικα

ΣΥΡΙΖΑ:Ψευδείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί Κάρας για τον Α.Τσίπρα

ΔΝΤ-Βρυξέλλες πιέζουν για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Νγκοκ: Αναδιάρθρωση τώρα στο χρέος σας αλλιώς δεκαετίες λιτότητας!

Στόχος των ευρωβουλευτών της εξεταστικής η επαναφορά της δημοκρατίας

Αιχμές Κάρας για Τσίπρα και το λάθος στη μετάφραση

Χόανγκ-Νγκοκ: Η Τρόικα είναι «πιστόλι στον κρόταφο» των χωρών σε κρίση