ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την «χοντράδα» του Κάρας

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την «χοντράδα» του Κάρας

«Δεν σεβάστηκε την χώρα που βρίσκεται», τονίζουν στην Κουμουνδούρου και επισημαίνουν ότι «έκανε το χατίρι του φίλου του κ. Σαμαρά».

Την οργή και την έντονη αντίδραση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δήλωση του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου που ελέγχει το ρόλο της τρόικας, Οτμάρ Κάρας.

Ο κ. Κάρας υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στις 11 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο, διαπίστωσε πως «δεν είχε καθόλου προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα».

Στην ενημερωτική συνάντηση που είχε με Έλληνες βουλευτές, μεταξύ άλλων, είπε ότι όταν συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα, «τον ρώτησα ποια είναι η εμπειρία του ως ηγέτη της αντιπολίτευσης, ποιοι οι στόχοι του, οι προτάσεις του και επί μία ώρα δεν έλεγε τίποτα».

Το μόνο που του είπε ο κ.Τσίπρας, όπως είπε ο κ. Καράς, είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Επιπλέον σημείωσε ότι το μόνο που του είπε ο κ. Τσίπρας είναι ότι «θα μας στηρίξει στην έκθεση μας».

karas

«Ψευδείς και συκοφαντικές οι δηλώσεις του Κάρας»

Επίθεση κατά του κ. Καράς εξαπέλυσαν με με κοινή τους δήλωση οι Ν. Χουντής, Ν. Βαλαβάνη, Π. Λαφαζάνης και Θ. Δρίτσας κατηγορώντας τον για ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς εις βάρος του κ. Τσίπρα.

Στην ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για ερωτηματικά που εγείρουν οι ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί του κ. Κάρας στη συνεδρίαση της επιτροπής με την αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρουν, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι ο κ. Κάρας είναι εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, «δηλαδή του κόμματος της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά στην Επιτροπή», ισχυρίστηκε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεισηγητές ζητούσε προτάσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπαιρνε απαντήσεις.

Όπως επισημαίνουν ότι με τους ισχυρισμούς αυτούς μπερδεύτηκε και η μεταφράστρια η οποία νόμισε ότι ο κ. Κάρας μπέρδευε το όνομα του κ. Τσίπρα με την Κύπρο (στην αγγλική προφορά).

Σκουρλέτης: Χοντροκομμένη η επίθεση του Κάρας

Για χοντροκομμένη και ψευδή επίθεση από τον κ. Κάρας έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ότι «έκανε το χατίρι στον φίλο του κ. Σαμαρά και δεν σεβάστηκε ούτε την ιδιότητά του, ούτε τη χώρα που τον φιλοξενεί».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι στην συνάντησή τους στο Στρασβούργο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει και προφορικά και γραπτώς μέσα από τη Μαύρη Βίβλο τις συστάσεις του.

«Τις εναλλακτικές προτάσεις τις καταθέτουμε στον ελληνικό λαό πρώτ’ απ’ όλα. Αυτός αποφασίζει για την τύχη του όχι ο κ. Κάρας και η τρόικα» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Σκουρλέτης: Χοντροκομμένη και ψευδής η επίθεση του Κάρας στον Τσίπρα

Η «κοροϊδία» της Εξεταστικής για την Τρόικα στο Ευρωκοινοβούλιο

Το Ευρωκοινοβούλιο βγάζει «λάδι» την Τρόικα

ΣΥΡΙΖΑ:Ψευδείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί Κάρας για τον Α.Τσίπρα

ΔΝΤ-Βρυξέλλες πιέζουν για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ