Στη Βουλή δικογραφία για έξι πολιτικά πρόσωπα

Στη Βουλή δικογραφία για έξι πολιτικά πρόσωπα

Στη Βουλή προς αναζήτηση ποινικών ευθυνών της τέως υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, των τέως υφυπουργών Ανάπτυξης Σταύρου Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιου Νεράτζη, του σημερινού υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου και του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και σημερινού βουλευτή Κωνσταντίνου Μουσουρούλη, διαβιβάστηκε δικογραφία που αφορά ματαίωση επένδυσης άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ για εξόρυξη ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή μετά από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Ορεστιάδας.

Κατά των πολιτικών προσώπων είχε υποβληθεί μήνυση από εκπρόσωπο της εταιρείας Ν. Αλεξανδρίδης και Σία στην οποία τους καταλόγιζε ευθύνες επειδή ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου.

Οι ενέργειες αυτές φέρονται να προκάλεσαν ζημία στην εταιρεία, αλλά και στο ελληνικό Δημόσιο. Όπως ισχυρίζονται η ζημία προκλήθηκε από τη ματαίωση επένδυσης 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που θα είχε οφέλη, τόσο για την περιοχή του Έβρου, αφού θα προσέφερε απασχόληση σε τουλάχιστον 100 άτομα, όσο και στο Δημόσιο, το οποίο δεν θα εισήγαγε ζεόλιθο από τη Βουλγαρία και τη Τουρκία.