Χατζησωκράτης: Νέο πακέτο βοήθειας σημαίνει νέο μνημόνιο

Χατζησωκράτης: Νέο πακέτο βοήθειας σημαίνει νέο μνημόνιο

Νέο πακέτο βοηθείας σημαίνει νέο μνημόνιο, τόνισε το μέλος της Ε.Ε. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ Δ. Χατζησωκράτης.

«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια, που θα διαμορφώσει όρους και προϋποθέσεις που θα οδηγούν στο να μη χρειαστούμε ως χώρα νέο πακέτο βοηθείας-δάνειο, γιατί αυτό θα σημαίνει νέο μνημόνιο και παράταση της αυστηρής εποπτείας», επεσήμανε.

Υπενθύμισε ακόμη ότι η ΔΗΜΑΡ έχει υποστηρίξει σταθερά ότι η αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού μπορεί να υπάρξει με τη χρονική μετακύλιση των ομολόγων.

«Έχουμε κρίνει ότι σχετικές παλαιότερες προτάσεις της κυβέρνησης είναι σε θετική κατεύθυνση: είτε αφορούν τη μετακύλιση των ομολόγων των 4,4 δις ευρώ, που δόθηκαν το 2009 από το δημόσιο και λήγουν το 2014 για κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών έναντι προνομιούχων μετοχών (νόμος Αλογοσκούφη), είτε τη μετακύλιση των ομολόγων που έχουν στη διάθεσή τους κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών (τα ΑNFA΄s) ή αφορούν, ως άλλη εκδοχή, την αξιοποίηση των αναξιοποίητων κεφαλαίων του ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μετά τα stress tests, αρκεί φυσικά να συνεχίσουν να στηρίζονται απ΄αυτήν».