ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Στυλιανίδη-Φούχτελ στην Κομοτηνή

Συνάντηση Στυλιανίδη-Φούχτελ στην Κομοτηνή

Ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Γερμανίας και εντεταλμένος της Καγκελαρίου Merkel για την ανάπτυξη των ελληνογερμανικών σχέσεων, κ. Hans Joachim Fuchtel, επισκέφθηκε την Κομοτηνή συνοδευόμενος από πέντε βουλευτές των χριστιανοδημοκρατών και της γερμανικής αριστεράς καθώς και το Δήμαρχο της πόλης Erlangen, Dr. Siegfried Balleis.

Ο στόχος της επίσκεψης ήταν να προετοιμαστεί η αδελφοποίηση του Δήμου Κομοτηνής με το Δήμο Erlangen, των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων και των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων των δύο πόλεων.

Η εξέλιξη αυτή υλοποιεί μια παλιά συμφωνία που έγινε μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών της Βαυαρίας, κ. Joachim Herrmann και του τέως Υπουργού Εσωτερικών της Ελλάδας, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, την οποία είχαν επικυρώσει κατά την επίσημη συνάντησή τους ο Βαυαρός Πρωθυπουργός, κ. Horst Seehofer με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Μέσα από αυτή την αδελφοποίηση, όπως τόνισαν τόσο ο βουλευτής Ροδόπης όσο και ο κ. Fuchtel, επιδιώκεται όχι μόνο η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο Δήμων, αλλά κύρια, η ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και των Πανεπιστημίων των δύο πόλεων.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι απ΄ τη Βαυαρία ξεκινούν τα ισχυρότερα δίκτυα προώθησης αγροτικών και διατροφικών προϊόντων σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα το Erlangen αποτελεί τη γερμανική πρωτεύουσα παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και σύγχρονης βιομηχανίας, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμο για την αναγέννηση των Βιομηχανικών Περιοχών της Θράκης.

Η συνέχεια θα δοθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου η γερμανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με επιτροπή της ομάδας φιλίας των δύο χωρών.