ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Εξαιρετικά επείγουσα η άμεση αποκατάσταση των υποδομών

Τσίπρας: Εξαιρετικά επείγουσα η άμεση αποκατάσταση των υποδομών

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενημερώθηκε από τους επικεφαλής του νησιού για την κατάσταση μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Μετά τη σύσκεψη που είχε στο Αργοστόλι με τις αρχές του τόπου και απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους στο κέντρο επιχειρήσεων, ο κ Τσίπρας επισήμανε ότι συντελείται ένα πολύ δύσκολο έργο και όλοι οι εμπλεκόμενοι αξίζουν συγχαρητήρια.

«Αντιλαμβάνομαι ότι οι δυσκολίες δεν τελειώνουν, έχουν διάρκεια, ελπίζω οι περισσότεροι στην πορεία να είστε αχρείαστοι» σημείωσε, προσθέτοντας πως «τώρα πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα επουλώσουμε πιο γρήγορα τις πληγές».

13619100

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Ληξούρι, το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, όπου φιλοξενούνται σεισμόπληκτοι και ηλικιωμένοι από το γηροκομείο το οποίο έχει κηρυχθεί ακατάλληλο, το κτήριο του Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς και τους κεντρικούς δρόμους της πληγείσας πόλης.

Στο Ληξούρι, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέφερε: «Είμαι εδώ για να βρεθώ κοντά σας, να δω την κατάσταση όπως διαμορφώνεται.
Να βοηθήσω έμπρακτα και να συμβάλλω με τις προτάσεις μας για τη γρήγορη επούλωση των τραυμάτων του νησιού και κυρίως της χερσονήσου της Παλικής.

Γνωρίζω την εξαιρετική ψυχραιμία και το θάρρος που έδειξαν οι Κεφαλονίτες και ειδικά οι Ληξουριώτες που επλήγησαν βαρύτατα.
Ενημερώνομαι όλο αυτό το διάστημα από τη Βουλευτή μας, κα Θεοπεφτάτου, τις οργανώσεις μελών του κόμματος στο νησί και τα κλιμάκια των Βουλευτών μας και επιστημόνων που επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα και αυτή το νησί.

13619109

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που αναλαμβάνουν την υποχρέωση να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Στη δική μας λογική οι άμεσες και επείγουσες επεμβάσεις πρέπει να εντάσσονται σε ένα μακροπρόθεσμο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό».

13619156

Άμεσα μέτρα και ενέργειες για την προστασία των πολιτών

-«Θεωρώ εξαιρετικά επείγουσα την άμεση αποκατάσταση των υποδομών
(δίκτυα ύδρευσης, οδικό δίκτυο, λιμάνια, αεροδρόμιο)

-Την οργανωμένη μετεγκατάσταση των σεισμοπλήκτων και την αποφυγή του ενιαίου καταυλισμού σκηνών

-Την ομαλοποίηση της καθημερινότητας με τη λειτουργεία των σχολείων και των δημόσιων υπηρεσιών

-Την επίσπευση των εξαγγελθέντων μέτρων, παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατεία, που αφορούν οικονομικές υποχρεώσεις των πολιτών προς το κράτος, τα ταμεία και τις τράπεζες.

DFB3A767B7D07121AEAC1B70AC3B1B2E

-Αρωγή και όχι δάνεια στους πολίτες για επισκευές-ανακατασκευές πρώτης κατοικίας και επαγγελματικών χώρων.

-Δωρέαν παροχή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφώνου

-Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση τουριστικών καταλυμμάτων για να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος.

-Τέλος, άρση καταργήσεων-συγχωνεύσεων των δομών του κράτους και των διαθεσιμοτήτων που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές πολιτικές και οι οποίες σήμερα αποδεικνύονται πολύτιμες και αναγκαίες(όπως η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων).

Ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά θα αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και αφορούν σε χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους αλλά και την ενεργοποίηση της αλληλεγγύης των λαών της Ευρώπης, προς τους πληγέντες. Θα χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία από τα κινήματα αλληλεγγύης που αναπτύσσονται σε όλη την Ελλάδα σήμερα, και σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δίπλα σας για να παρακολουθούμε την υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης και για να συμβάλλουμε συνεχώς με τις προτάσεις μας».

Διαβάστε επίσης:

Μεϊμαράκης:Θα συμβάλουμε για την αποκατάσταση της ηρεμίας στο νησί

Σε εξέλιξη κυβερνητική σύσκεψη για την κατάσταση στην Κεφαλονιά

Ο Α. Τσίπρας στην Κεφαλονια: «Δεν τελειώνουν οι δυσκολίες!»

Στην Κεφαλονιά Αλ. Τσίπρας και Ευ. Μεϊμαράκης

Το πρόγραμμα του Αλ. Τσίπρα στην Κεφαλονιά