ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κόντρα Σκουρλέτη – Ασημακοπούλου στον «αέρα»

Σκληρή κόντρα Σκουρλέτη – Ασημακοπούλου στον «αέρα»

Οι πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα, αποτέλεσαν πεδίο αντιπαράθεσης για την εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Άννα Ασημακοπούλου και τον ομόλογό της, στον ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη.

Μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, η κ. Ασημακοπούλου δήλωσε αισιόδοξη ότι θα επιβεβαιωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι κάτι το οποίο θα πιστοποιηθεί με πάρα πολύ συγκεκριμένο τρόπο, γύρω από τον οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία», είπε η κ. Ασημακοπούλου.

Και σημείωσε: «Στο πλαίσιο της σκληρής διαπραγμάτευσης η οποία γίνεται, είναι πάρα πολύ σημαντικό θέμα το πρωτογενές πλεόνασμα και επηρεάζει τη διαπραγμάτευση που γίνεται για τη βιωσιμότητα του χρέους, που όπως ξέρετε είναι δέσμευση να διευθετηθεί από πλευράς των ευρωπαίων εταίρων μας, εφόσον υπάρχει το πιστοποιημένο πρωτογενές πλεόνασμα που θα γίνει με συγκεκριμένες διαδικασίες».

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για δηλώσεις-ψυχρολουσία για την κυβέρνηση: «Εκεί που φαινόταν ότι το ισχυρό μας όπλο, κατά την κυβέρνηση, είναι το πρωτογενές πλεόνασμα βγαίνουν αυτές οι δηλώσεις που λένε “σταθείτε λίγο, πως το μετράτε, είναι έτσι τα πράγματα;”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις αλλαγές που θα γίνουν στον εκλογικό νόμο εν όψει των Ευρωεκλογών είπε:«Ως μέτρο δεν το σπουδαιολογώ».

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ανοιχτό το θέμα μέχρι να δουν τις τελικές ρυθμίσεις απάντησε: «Ακριβώς. Δεν το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το θέμα αυτό. Το πιο σημαντικό είναι τι θα ακούσει ο ελληνικός λαός για το μέλλον της Ευρώπης».