«Αντεθνική πράξη το τσουβάλιασμα ομογενών και αλλοδαπών από την ΝΔ»

«Αντεθνική πράξη το τσουβάλιασμα ομογενών και αλλοδαπών από την ΝΔ»

Για «αντεθνική πράξη» και «τσουβάλιασμα ομογενών και αλλοδαπών από την ΝΔ», κάνει λόγο η βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφερόμενη στην τροπολογία Μιχελάκη, σχετικά με την συμμετοχή αλλοδαπών και ομογενών στις δημοτικές εκλογές.

«Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση η Συγκυβέρνηση συμμορφώνεται με τη γνωστή απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την συμμετοχή των αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρούμε ότι η συμμόρφωση με τη νομιμότητα είναι υποχρέωση της όποιας Κυβέρνησης και όχι επιλογή της ανάλογα με τα πολιτικά της συμφέροντα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε ξεκαθαρίσει πως η παραπάνω συμμόρφωση δεν πρέπει να επηρεάσει σε καμία περίπτωση τα πολιτικά δικαιώματα των ομογενών, τους οποίους ο κ. Μιχελάκης βάζει στο ίδιο καλάθι με τους αλλοδαπούς. Γι' αυτό έχουμε ζητήσει στη Βουλή με πρόταση νόμου που καταθέσαμε το καλοκαίρι του 2012, την κατά προτεραιότητα πολιτογράφηση των ομογενών μας, έτσι ώστε να απολαμβάνουν πλήρη εκλογικά δικαιώματα. Η πολιτική απομόνωση των ομογενών από την Ελληνική κοινωνία εκ μέρους της ΝΔ είναι μια πράξη όχι μόνο παράλογη αλλά και αντεθνική».

Διαβάστε επίσης:

Προς κατάργηση το δικαίωμα ψήφου για ομογενείς και νόμιμους μετανάστες