Επανεξετάζονται τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Επανεξετάζονται τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Από το μικροσκόπιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα περάσουν τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας των 9800 επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2003 έως σήμερα.

Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως εάν διαπιστωθεί παρατυπία θα ανακληθεί ο διορισμός.

Ενημερώνοντας για τις δράσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πρόγραμμα πειθαρχικής ευθύνης το τελευταίο 8μηνο, ο Κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη, πως θα πρέπει να προσμετρηθούν στον στόχο των απολύσεων όσοι από τους 3905 δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονταν ή εργάζονται με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα, δεν δικαιωθούν από τα δικαστήρια. Ήδη, έχουν αποχωρήσει 1646 με τον αριθμό να αυξάνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού.

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, είπε ότι μόνον στην περίπτωση ελέγχου της πρώην δημοτικής αστυνομίας έχουν εντοπιστεί 71 περιπτώσεις, ενώ έχουν ανακληθεί 55 διορισμοί με την διαδικασία ελέγχου να συνεχίζεται.

Εκτεταμένα είναι και τα φαινόμενα μη τήρησης του ωραρίου εργασίας. Υπήρξαν αδικαιολόγητες απουσίες, αλλά και περιπτώσεις υπαλλήλων που απουσίαζαν επί μήνες, ακόμη και χρόνια, υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε σε 6 υπαλλήλους του ΥΠΕΣ που είχαν να πατήσουν για μήνες στην υπηρεσία τους.