ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόμνημα Παπαρήγα στον Αρβανιτόπουλο για τα σχολεία της Κεφαλονιάς

Υπόμνημα Παπαρήγα στον Αρβανιτόπουλο για τα σχολεία της Κεφαλονιάς

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα και τους Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή και την Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του τμήματος Παιδείας, συναντήθηκε σήμερα, κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ, με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με αντικείμενο της συνάντησης, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και τα σχολεία στην Κεφαλονιά.

Η κ. Παπαρήγα παρέδωσε στον υπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα του ΚΚΕ, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες και επείγουσες ανάγκες, παίρνοντας υπόψη την κατάσταση των σχολικών μονάδων, τις καθυστερήσεις στα σχολικά μαθήματα, καθώς επίσης και τα προβλήματα (οικονομικά, στέγης, κ.λπ.) που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής και επιδρούν στην κατάσταση των μαθητών, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

2032675

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να ρυθμιστεί άμεσα το ζήτημα, έτσι ώστε οι μαθητές της Γ' Λυκείου να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ειδικό καθεστώς (π.χ. ποσόστωση). Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι από αρμόδιες επιτροπές του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία. Η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ πρότεινε να προχωρήσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τα πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα και να υπάρξει μέριμνα, έτσι ώστε στις υποδομές που θα στεγάσουν άμεσα τους μαθητές, να προβλεφθούν χώροι μελέτης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης και δημιουργικής δραστηριότητας των μαθητών.

Διαβάστε επίσης:

Στην Κεφαλονιά ο γγ συντονισμού της κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλος

Τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς ενισχύουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποκατασταθούν άμεσα οι σχολικές υποδομές στην Κεφαλονιά

Τέθηκε σε εφαρμογή το 1135 για τους σεισμόπληκτους Κεφαλλονίτες