ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κεφαλονιά η υφυπουργός Υγείας Ζ. Μακρή

Στην Κεφαλονιά η υφυπουργός Υγείας Ζ. Μακρή

Στη γραμμή 1135 θα μπορούν να καλούν νοικοκυριά της Κεφαλονιάς που έχουν ανήμπορους, προκειμένου η κινητή μονάδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που βρίσκεται από τις πρώτες ημέρες στο νησί, να τους επισκέπτεται εκεί όπου διαμένουν, ακόμη και εξατομικευμένα, ώστε να τους παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Αυτό αποφασίσθηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, υπό την υφυπουργό Υγείας Ζ. Μακρή, όπου εξετάσθηκαν θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όπως διαπιστώθηκε δεν υπάρχουν σοβαρά θέματα σχετικά με την τήρηση κανόνων υγιεινής, ούτε και κάποιο σοβαρό θέμα υγείας. Επίσης, για τις ανάγκες της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των πληγέντων, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας.

Όπως είπε η υφυπουργός, το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί στο νησί, πλέγμα δράσεων που θα αφορά στην ατομική και ψυχολογική υποστήριξη του πληθυσμού που διαμένει στα πλοία και στους καταυλισμούς, με ιδιαίτερη έμφαση στον παιδικό πληθυσμό. Σημειώνεται ότι σήμερα απεστάλη στο νοσοκομείο υγειονομικό υλικό από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Charity, σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλονιά: Την Παρασκευή οι αποζημιώσεις για οικοσκευές