ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς προς δικαστικούς: Άγνωστο το πότε θα επιστραφούν τα αναδρομικά

Σαμαράς προς δικαστικούς: Άγνωστο το πότε θα επιστραφούν τα αναδρομικά

Τις ηγεσίες των Δικαστικών Ενώσεων και της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) δέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον χώρο της Δικαιοσύνης, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός δέχθηκε εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων.

Και οι δύο συναντήσεις έγιναν παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ενώ στη συνάντηση με τους δικαστικούς υπαλλήλους παραβρέθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Δικαστικών Ενώσεων τέθηκαν θεσμικά αιτήματα του δικαστικού κλάδου, αλλά και οικονομικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εκδήλωσε μεν την πρόθεσή του να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Μισθοδικείου για την επιστροφή των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, αλλά χωρίς να προσδιορίσει τον χρόνο. Επίσης, τέθηκαν λειτουργικά ζητήματα της Δικαιοσύνης και ειδικότερα θέματα που άπτονται της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης απονομής της.

Στη συνάντηση με την ΟΔΥΕ συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των δικαστικών υπαλλήλων, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού, η μηχανογράφηση των δικαστηρίων, κ.λπ. Στους εκπροσώπους της ΟΔΥΕ έγινε γνωστό ότι θα υπάρξουν μετατάξεις υπαλλήλων στον χώρο της Δικαιοσύνης, όπως και ότι θα γίνουν προσλήψεις ειδικά του κλάδου της πληροφορικής.

Διαβάστε επίσης:

Χ. Αθανασίου: Αδικία οι περικοπές στις αποδοχές των δικαστών

Αντισυνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων ενστόλων και δικαστών

Στο Μισθοδικείο οι μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών