ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ:Ουδεμία συζήτηση μπορεί να γίνει για αλλαγή στον «Καλλικράτη»

ΠΑΣΟΚ:Ουδεμία συζήτηση μπορεί να γίνει για αλλαγή στον «Καλλικράτη»

Την αντίθεσή του για οποιαδήποτε αλλαγή του «Καλλικράτη» δυόμιση μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξέφρασε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του το Συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «πρόκληση» την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του προέδρου των ΕΛ.ΠΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού της Κ.Ο. που έγινε υπό την προεδρία του Γραμματέα της Παναγιώτη Ρήγα και όπου συζητήθηκε και το θέμα του Προγραμματισμού της Υποεπιτροπής για θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών, «αποφασίστηκε ότι δυόμιση μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ουδεμία συζήτηση μπορεί να γίνει για αλλαγή του «Καλλικράτη» και σπάσιμο δήμων, που μόνον προβλήματα θα δημιουργήσει όσον αφορά στα οικονομικά, διοικητικά, θέματα προσωπικού, πόρων, κ.λπ.».

Όπως τονίστηκε, «ο «Καλλικράτης» απαιτεί σοβαρή αξιολόγηση και οποιαδήποτε προσέγγιση δεν μπορεί να γίνει με σπασμωδικό και αποσπασματικό τρόπο», αλλά «θα πρέπει να αξιολογηθεί ολοκληρωμένα το συνολικό πλαίσιο κατόπιν εκτενούς διαλόγου, στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι».

61883-pasok

Επιπλέον, το Συντονιστικό σημειώνει πως «το ΠΑΣΟΚ εγκαίρως είχε επισημάνει το ζήτημα, από τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε τότε». Παράλληλα, υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση ότι «το Συντονιστικό της Κ.Ο. θεωρεί πρόκληση την τοποθέτηση του κ. Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του Προέδρου των ΕΛ.ΠΕ.», διότι «όπως τονίστηκε, ο κ. Παπαθανασίου ως Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Καραμανλή, φέρει τεράστιες ευθύνες για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας και την ένταξή της στο Μνημόνιο και την επιτήρηση».

Διαβάστε επίσης:

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Παπαθανασίου εξελέγη πρόεδρος των ΕΛΠΕ