ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για το μεγάλο δημοψήφισμα του Newsbomb.gr

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για το μεγάλο δημοψήφισμα του Newsbomb.gr

-Τι είπαν στην ιστοσελίδα μας Ντινόπουλος, Παπαδημούλης, Αλ Σάλεχ, Καμμένος, Χαϊκάλης, Τσούκαλης, Κανέλλη και Χρυσή Αυγή.

-Τα αποτελέσματα συζητούνται ήδη σους διαδρόμους του Κοινοβουλίου

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας προκαλεί το δημοψήφισμα του Newsbomb.gr δύο μόλις μήνες πριν τις κάλπες του Μαΐου.

Τα ευρήματα του δημοψηφίσματος του newsbomb.gr σε δείγμα 65.733 ψήφων ανατρέπουν τα δεδομένα και δείχνουν πολλές εκπλήξεις οι οποίες θα έρθουν στο προσκήνιο αν και εφόσον γίνουν βουλευτικές εκλογές.

Οι αναγνώστες του newsbomb.gr που έλαβαν μέρος στo δημοψήφισμα, είπαν το δικό τους βροντερό «ΟΧΙ», αφού και το ερώτημα, για πρώτη φορά ήταν αντίθετο σε σχέση με εκείνα που εμφανίζουν οι παραδοσιακές δημοσκοπήσεις.

Διότι αυτό που ζητήσαμε ήταν η αρνητική ψήφος, για το κόμμα που δεν θα ψηφίζατε αν σήμερα διεξάγονταν στην Ελλάδα εθνικές εκλογές... «Αν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, ποιο από τα κόμματα που είναι στην παρούσα Βουλή, ΔΕΝ θα ψηφίζατε;».

Οι απαντήσεις που έδωσαν οι χρήστες του internet έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο ως προς τα ποσοτικά, όσο και προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο για τα ίδια τα κόμματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 28.46% (18707)
  • ΣΥΡΙΖΑ 17.52% (11514)
  • ΠΑΣΟΚ 23.54% (15474)
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 0.69% (453)
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 11.71% (7697)
  • ΔΗΜΑΡ 5.82% (3824)
  • ΚΚΕ 11.03% (7251)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 1.24% (813)

Σύνολο 65.733 Ψήφοι

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος συζητούνται ήδη σους διαδρόμους του Κοινοβουλίου με τα κόμματα να επιχειρούν να το μεταφράσουν το καθένα από τη δική του οπτική γωνία.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά πώς σχολίασαν τα στελέχη των κομμάτων το δημοψήφισμα του Newsbomb.gr:

Ντινόπουλος (ΝΔ): «Λαμβάνουμε υπόψη μας τα αποτελέσματα»

Σχολιάζοντας τo δημοψήφισμα του NEWSBOMB, ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος δηλώνει ότι το κόμμα του θα εντάξει τα αποτελέσματα στον πολιτικό σχεδιασμό ενόψει εκλογών αλλά πιστεύει ότι το κόμμα του θα κερδίσει.

Ο γαλάζιος βουλευτής αφήνει να εννοηθεί ότι η δημοσκόπηση δεν έχει την επιστημονική ακρίβεια των κλασικών δημοσκοπήσεων όμως παρόλα αυτά παραδέχεται ότι τα αποτελέσματα δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο και ότι το κόμμα του πρέπει να τα λάβει υπόψη.

Βέβαια εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει επιτέλους να αποφασίσουν ποιες δημοσκοπήσεις εμπιστεύονται αφού συνηθίζουν να αμφισβητούν όποιες έρευνες δεν τους δίνουν τα αποτέλεσμα που επιθυμούν, ενώ από την άλλη μεριά εκθειάζουν τις δημοσκοπήσεις που τους δίνουν υψηλά ποσοστά.

ntinopoulos2

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): «Ενθαρρυντικό το αποτέλεσμα αλλά καμία επανάπαυση»

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ικανοποιείται από το αποτέλεσμα, αλλά δεν επαναπαύεται όπως δηλώνει στο newsbomb.gr ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος εκφράζει παράλληλα τις αμφιβολίες του για το αν το «Ποτάμι» θα καταφέρει να αντλήσει ψηφοφόρους από την εκλογική δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το δημοψήφισμα του Newsbomb.gr είναι ένα ακόμα ενθαρρυντικό στοιχείο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τα σημαντικότερο αποτέλεσμα για εμάς θα είναι το ποσοστό που θα βγει στις κάλπες. Καμία επανάπαυση. Συν Αθηνά και χείρα κίνει» δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη θα αντλήσει ψήφους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ βελτιώνεται συνεχώς δεν έχει να φοβάται κανέναν. Θα πρέπει κατ' αρχήν να δούμε αν το «Ποτάμι» θα κατέβει στις εκλογές... γιατί και άλλα κόμματα ξεκίνησαν και έδειχναν να έχουν δημοσκοπική απήχηση, αλλά στο τέλος δεν κατέβηκαν καν στις εκλογές και διαλύθηκαν. Εμάς μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αμέσως μετά τη διάλυση των «58», την αμέσως επόμενη μέρα, ιδρύθηκε το «Ποτάμι».

Επομένως, ή είχαν έτοιμο το «γενόσημο» ή το «ποτάμι» έχει πολύ καλό γραφίστα και θα πρέπει να μας τον συστήσουν...», είπε ο κ. Παπαδημούλης στο Newsbomb.gr.

papadim

Αλ Σάλεχ (ΠΑΣΟΚ): «Το "ΟΧΙ σε όλα" δεν οδηγεί σε μια καλύτερη Ελλάδα»

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης η κ. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, στενή συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η έλξη που ασκεί το «Όχι σε όλα» είναι κατανοητή υπό μία έννοια αλλά δεν οδηγεί πουθενά.

«Η δημοσκόπηση του Newsbomb η οποία εν αντιθέσει με τη συνήθη πρακτική αναζητά όχι το «ναι» αλλά το «όχι», θα έλεγα πως έχει ενδιαφέρον ότι τα πολιτικά κόμματα του «Όχι σε όλα» (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ) λαμβάνουν τα μικρότερα αρνητικά ποσοστά. Με χαρακτηριστικότερο όλων το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων που δεν εντοπίζεται σχεδόν καθόλου. Τη Χ.Α. θα μου επιτρέψετε να μην τη σχολιάσω», είπε η κ. Αλ Σάλεχ.

«Η έλξη που ασκεί το «Όχι σε όλα» είναι κατανοητή υπό μία έννοια αλλά δεν οδηγεί πουθενά. Το «Όχι σε όλα» δεν θα οδηγήσει σε μια καλύτερη Ελλάδα μήτε θα μας βγάλει από την κρίση. Το «Όχι σε όλα» οδηγεί σε μια Ελλάδα του διχασμού μια και το «Όχι» της μίας κοινωνικής ομάδας έρχεται σε σύγκρουση με το «Όχι» της άλλης κοινωνικής ομάδας. Το «Όχι σε όλα» είναι εύκολο πρόταγμα για τα κόμματα που δημαγωγούν και ενδιαφέρονται μόνο να πάρουν εξουσία (για να την κάνουν τι;) εις βάρος των πολιτών και της χώρας.

Τώρα στις εκλογές του Μαΐου οι πολίτες καλούνται να κάνουν πέρα την τυφλή οργή και τα εύκολα αλλά αδιέξοδα ΟΧΙ. Καλούνται να σκεφτούν ορθολογικά και να επιλέξουν με γνώμονα το γενικό καλό και την αλληλεγγύη των γενεών. Καλούνται να ακούσουν και να κατανοήσουν την αλήθεια. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο ριζοσπαστικό, τίποτα πιο επαναστατικό από την αλήθεια. Το Όχι σε όλα δεν είναι η λύση», ανέφερε μεταξύ άλλων το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

al salex

Καμμένος: «Οι πολίτες είναι ανοικτοί να ακούσουν το πρόγραμμά μας»

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος εξέφρασε μιλώντας στο newsbomb.gr ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκέντρωσαν μόλις το 0.69% των αρνητικών ψήφων επί συνόλου 65.733 απαντήσεων στο ερώτημα: «Αν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, ποιο από τα κόμματα που είναι στην παρούσα Βουλή ΔΕΝ θα ψηφίζατε».

Ο κ. Καμμένος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για μια πραγματική δημοσκόπηση στην οποία ψήφισαν πάνω από 65.000 πολίτες με μοναδικές ΙΡ διευθύνσεις».

Παράλληλα άφησε αιχμές για όλες τις δημοσκοπήσεις των μεγάλων εταιρειών πολλές από τις οποίες, όπως είπε, δεν αναφέρουν ούτε την ταυτότητα της έρευνας, ούτε τη μεθοδολογία που ακολουθούν.

Στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει ότι το κόμμα του είναι αποκλεισμένο από τα μεγάλα κανάλια και τις εφημερίδες οι οποίες όπως λέει δεν δημοσιεύουν όχι μόνο τις δραστηριότητες, αλλά ούτε καν τις ανακοινώσεις του κόμματός του.

kammenos7

Χαϊκάλης: «Οι μεγάλες δημοσκοπικές εταιρείες πέφτουν στο κενό»

Στην εκτίμηση ότι το διαδικτυακό δημοψήφισμα του newsbomb ακυρώνει τις εκτιμήσεις των υποτιθέμενων μεγάλων εταιρειών που διενεργούν τις μετρήσεις της κοινής γνώμης προβαίνει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης.

Μιλώντας στο newsbomb.gr ο κ. Χαϊκάλης δηλώνει ευθέως ότι τα πραγματικά αποτελέσματα της κάλπης θα είναι οδυνηρά για κάποιους, ενώ υπογραμμίζει ότι η δημοσκόπηση του newsbomb είναι απόδειξη ότι τα συμφέροντα κάποιων και η παραπληροφόρηση του κόσμου, δεν θα περάσουν.

xaikalis

Χρυσή Αυγή: «ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τα πιο λαομίσητα κόμματα στην Ελλάδα»

Με αφορμή το δημοψήφισμα του newsbomb.gr το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής προβαίνει σε μια ιδιαιτέρως σκληρή δήλωση στηλιτεύοντας τις στρεβλές δημοσκοπήσεις των μεγάλων εταιρειών που γίνονται από «νταβατζήδες» των καναλιών και των εφημερίδων.

Μεταξύ άλλων η Χρυσή Αυγή αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Η δημοσκόπηση της ιστοσελίδας newsbomb.gr αντικατοπτρίζει το γενικότερο κλίμα, το οποίο κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία και το οποίο αποδίδουν στρεβλά οι χαλκευμένες δημοσκοπήσεις των καναλιών και εφημερίδων των νταβατζήδων της ενημέρωσης.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, το οποίο μάλιστα θα καταφανεί περίτρανα στις κάλπες του Μαΐου, πως το ημιθανές ΠΑΣΟΚ διατηρείται στη ζωή μονάχα χάρη στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Α. Σαμαρά.

Η επιλογή αυτή του Σαμαρά, η οποία επί της ουσίας καθιστά ένα κόμμα του 3% συμμέτοχο στην κυβέρνηση και σε αποφάσεις οι οποίες αφορούν το σύνολο των Ελλήνων, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη ΝΔ στην καταβαράθρωση.

Όποιος επιθυμεί να είναι ειλικρινής, οφείλει να αναγνωρίσει στην ελληνική κοινωνία σήμερα, δύο κυρίαρχες τάσεις: αφενός την συνεχώς αυξανόμενη φυγή ψηφοφόρων από το κόμμα της ΝΔ το οποίο καταρρέει και αφετέρου την ολοένα και εντονότερη ενίσχυση και στήριξη του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή από τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τα οποία βιώνουν κατά τον σκληρότερο τρόπο τις δραματικές συνέπειες των Μνημονίων της υποδούλωσης.

Xrysi-Avgi

Τσούκαλης:«Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τα θετικά υπέρ του κόμματος μας»

Ευνοϊκό εκ πρώτης όψεως το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης για την ΔΗΜ.ΑΡ δηλώνει ο κ. Νίκος Τσούκαλης, ενώ στην ίδια γραμμή κινείται και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Μαχαίρας.

«Μήνυμα των πολιτών που όλοι οφείλουν να ακούσουν η δημοσκόπηση του newsbomb λέει στη δήλωσή του ο κ. Νίκος Τσούκαλης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ.

«Το αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής δημοσκόπησης επιβεβαιώνει τα θετικά υπέρ του κόμματος μας, ποιοτικά ευρήματα όλων των δημοσκοπήσεων. Δηλαδή τη δημοφιλία της ΔΗΜΑΡ και κατ' επέκταση την επιλογή ως δεύτερη στην προτίμηση ενός μεγάλου ποσοστού των πολιτών, τη δημοφιλία του προέδρου κλπ.

Χαρακτηριστικό της έρευνας, εκτός της φυσιολογικής απόρριψης των δύο παραδοσιακών κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι και η καταρχήν αρνητική αξιολόγηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ. Ενός κόμματος που υποτίθεται φέρνει το νέο, το ανατρεπτικό, ενός κόμματος που δεν έχει φθαρεί από τη διακυβέρνηση.

Δεν πρόκειται για αποτέλεσμα δημοσκόπησης, αλλά για ένα μήνυμα κάποιων πολιτών που οφείλουν όλοι να ακούσουν».

nikos-tsoukalis-dimar

Κανέλλη: «Δυστυχώς το εκλογικό σώμα δεν δείχνει τάσεις αυτοκριτικής»

Η βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτηρίζει την έρευνα πρωτότυπη και τονίζει ότι απεικονίζει μια συνολική άρνηση στο πολιτικό σύστημα.

«Με προβληματίζει ότι στα ίδια ποσοστά με το ΚΚΕ καταγράφονται και οι φανατικοί αντιφασίστες. Αυτούς ειδικά θα τους περίμενα περισσότερους» λέει μεταξύ άλλων η Λιάνα Κανέλλη σχολιάζοντας με τη σειρά της το δημοψήφισμα.

Η βουλευτής του ΚΚΕ σχολιάζοντας το δημοψήφισμα στέκεται στην «διαφαινόμενη τιμωρητική ψήφο και στη συσσωρευμένη αγανάκτηση του κόσμου» και υπογραμμίζει ότι το εκλογικό σώμα στερείται αυτοκριτικής και ακροβολίζεται στο επίπεδο της άρνησης των δύο πόλων.

kanelli

Διαβάστε επίσης:

Δημοψήφισμα newsbomb.gr: «Μαύρο»... δαγκωτό για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Καμμένος: «Οι πολίτες είναι ανοικτοί να ακούσουν το πρόγραμμά μας»

Χαϊκάλης: «Οι μεγάλες δημοσκοπικές εταιρείες πέφτουν στο κενό»

Κανέλλη: «Δυστυχώς το εκλογικό σώμα δεν δείχνει τάσεις αυτοκριτικής»

Παπαδημούλης: «Ενθαρρυντικό το αποτέλεσμα αλλά καμία επανάπαυση»

Τσούκαλης:«Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τα θετικά υπέρ του κόμματος μας»

Αλ Σάλεχ: «Το "ΟΧΙ σε όλα" δεν οδηγεί σε μια καλύτερη Ελλάδα»

Χρυσή Αυγή: «ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τα πιο λαομίσητα κόμματα στην Ελλάδα»

Ντινόπουλος: «Λαμβάνουμε υπόψη μας τα αποτελέσματα»