ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών

Στουρνάρας: Έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών

«Ως χώρα βγήκαμε από τον τάφο. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών

Ο Γιάννης Στουρνάρας αποκάλυψε ότι το έργο του... τελείωσε επιβεβαιώνοντας περίτρανα το δημοσίευμα του newsbomb.gr που έκανε λόγο για την αποχώρησή του.

Σύμφωνα με το newsbomb.gr, ο κ. Στουρνάρας «γλυκοκοιτάζει» τη θέση του διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει, φανερά ικανοποιημένος μετά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, πως «τα καταφέραμε», ενώ προσθέτει ότι «ως χώρα βγήκαμε από τον τάφο και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι».

Κοιτάζοντας από το παράθυρο του γραφείου του, προς το Σύνταγμα λέει «Εκεί που τώρα κυκλοφορούν αμέριμνοι τουρίστες και παίζουν παιδάκια, όταν πρωτοεγκαταστάθηκα στο υπουργείο ατένιζα αντίσκηνα και φωτιές που άναβαν τη νύχτα διάφοροι σκηνίτες που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία. Όλα αυτά τώρα έχουν αλλάξει. Και αυτό που βλέπουμε ίσως είναι μία από τις εικόνες που μαρτυρούν την αλλαγή που συντελέστηκε στην Ελλάδα».

Συνεχίζοντας τον απολογισμό της θητείας του, επί 21 μήνες στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, εξομολογείται: «ο χειμώνας που πέρασε ήταν ο χειρότερος της ζωής μου. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ και έμενα ξύπνιος μέχρι το πρωί, παρακολουθώντας μεταμεσονύκτιες εκπομπές στην τηλεόραση. Βρεθήκαμε πολλές φορές στο γκρεμό αλλά τελικώς τα καταφέραμε.»

Το δημοσίευμα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του newsbomb.gr, αναφέρει ότι ο νυν υπουργός Οικονομικών της χώρας μας ετοιμάζεται να εγκαταλείψει διά παντός τη θέση του.

Ποιες είναι οι επιλογές του Στουρνάρα

Τρεις είναι οι εναλλακτικές επιλογές που συζητά με τους συνεργάτες του ο κ. Στουρνάρας.

1. Η θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος
2. Ανάληψη χαρτοφυλακίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
3. Βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία

Καταλήγοντας, ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι έχει καλές σχέσεις με όλους τους πολιτικούς. Ακόμη και με αυτούς που ανήκουν σε άλλο χώρο τονίζοντας την πρόσφατη συνομιλία του με τον Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο τηλεφώνησε για να του παρουσιάσει τις βασικές αρχές των νομοθετικών ρυθμίσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Διαβάστε επίσης:

Αποχωρεί ο Στουρνάρας; Οι ευχαριστίες φούντωσαν τις φήμες!