ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Να απορριφτεί ως απαράδεκτη η πρόταση μομφής

Βενιζέλος: Να απορριφτεί ως απαράδεκτη η πρόταση μομφής

«Καλώ τον πρόεδρο της Βουλής να απορρίψει την πρόταση δυσπιστίας ως απαράδεκτη», είπε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος δεν έχουν περάσει 6 μήνες από την τελευταία πρόταση μομφής και έτσι δεν μπορεί να κατατεθεί νέα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να υποβαθμίσει τη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά το νομικό ζήτημα της πρότασης ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το άρθρο 84 του Συντάγματος, παράγραφος 2 βάζει φραγμό και αποτρέπει την καταστρατήγηση των προτάσεων δυσπιστίας όταν δεν είναι ουσιώδεις αλλά έχουν ως στόχο την παρεμπόδιση του νομοθετικού έργου.

«Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο υποβάλλει επι προσωπικού πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών;» είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Κάθε τρεις μέρες δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέτει πρόταση δυσπιστίας εναντίον κάποιου υπουργού;».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος στο προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν θα σας αφήσουμε να υπονομεύσετε την Εθνική προσπάθεια. Δεν θα σας αφήσουμε να το κάνετε».

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «ούτως ή άλλως η σημερινή προγραμματισμένη ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο έχει πολιτικά χαρακτηριστικά πρότασης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση μομφής από τον Τσίπρα κατά του Στουρνάρα (βίντεο)

Σταμάτης: Ο Τσίπρας καθυστερεί τη λήψη των χρημάτων

Δείτε LIVE τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

Σήμερα στην ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο

Χατζηδάκης: Είμαστε εδώ για το γάλα και τα υπόλοιπα θέματα

Βρούτσης: Δεν θίγονται οι τριετίες, δεν μειώνονται οι μισθοί

Σε τεταμένο κλίμα η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Στουρνάρας: Η συνέπεια της κυβέρνησης λειτουργεί αποστομωτικά

Μαριάς: Ενισχύετε τους ολιγάρχες των τραπεζών