ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΜΒΑ - ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Καραμανλής επίτροπος με απόφαση Σαμαρά

ΒΟΜΒΑ - ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Καραμανλής επίτροπος με απόφαση Σαμαρά

Κίνηση – ματ από τον Πρωθυπουργό προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία και ανατρέπει άρδην το σκηνικό στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Η συζήτηση για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκληρώνεται εσπευσμένα, μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αφού είναι πλέον φανερή η επικείμενη... μονομαχία του κ. Βενιζέλου με τον κ. Παπανδρέου.

Γι' αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να κάνει την κίνηση ματ και σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να στείλει στα... αποδυτήρια τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και να ρίξει τη βόμβα της χρονιάς, επιλέγοντας για τη θέση του Επιτρόπου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Κώστα Καραμανλή.

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς κατέληξε στην λύση του κ. Καραμανλή, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει άρδην το κλίμα, εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας και να «συσπειρώσει» τις δυνάμεις της παράταξης ενόψει και επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Διαπιστώνοντας από τη μια ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της οριστικής διάλυσης και από την άλλη ότι η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάει... περίπατο, σύμφωνα και με τα μυστικά γκάλοπ που έχει στα χέρια του, ο Πρωθυπουργός προτιμά να ταράξει τα νερά και να κάνει την πολύ μεγάλη έκπληξη, αφού –είναι αλήθεια- ότι ουδείς φανταζόταν πως θα επέλεγε για νέο Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον πρώην αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό που απομένει και δεν αποκλείεται να ξεκαθαρίσει ακόμα και εντός της ημέρας είναι η στάση που θα τηρήσει ο κ. Καραμανλής, ο οποίος συνειδητά έχει επιλέξει μετά την παράδοση της σκυτάλης στον Αντώνη Σαμαρά, να μην παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια και διεθνή πολιτική σκηνή.