ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νέα Δημοκρατία οφείλει εξηγήσεις για το πλεόνασμα

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νέα Δημοκρατία οφείλει εξηγήσεις για το πλεόνασμα

Εξηγήσεις για το πλεόνασμα οφείλει να δώσει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή άρθρο του Γ. Κύρτσου, υποψήφιου της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές.

Παραθέτοντας τμήματα του άρθρου του κ. Κύρτσου, στο οποίο υποστηρίζεται μεταξύ άλλων ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο εφόσον δεν βασίζεται στις οικονομικές και δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας», ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη Ν.Δ. να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

- Ποιος έχει τελικώς δίκιο για το πρωτογενές πλεόνασμα ο κ. Κύρτσος που το χαρακτηρίζει ανύπαρκτο ή ο κ. Σαμαράς που πανηγυρίζει;
- Αν ο κ. Κύρτσος εκλεγεί τι θα υποστηρίζει στην Ευρωβουλή γύρω από το «success story» και τη «δημιουργική λογιστική » του πλεονάσματος;
- Μήπως τελικώς ο κ. Κύρτσος έχει πει αλήθειες που τώρα αναγκάζεται να ξεχάσει;

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «την αλήθεια γύρω από το πρωτογενές πλεόνασμα τη γνωρίζει πλέον ο ελληνικός λαός. Γνωρίζει ότι βασίστηκε στην πιο ακραία, ισοπεδωτική και αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόστηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Έχει επίσης αντιληφθεί πως αν παραμείνει ο κ. Σαμαράς στην κυβέρνηση τον περιμένουν ακόμα χειρότερες μέρες γι αυτό και θα τον στείλει σπίτι του».

Διαβάστε επίσης:

Με το αίμα του λαού εμφάνισαν πρωτογενές πλεόνασμα

Πανικός με το πρωτογενές πλεόνασμα των 3,4 δισ. ευρώ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων